Під час карантину у зв'язку з поширенням коронавірусу, багато людей запасаються продуктами. Однак фахівці нагадують, що все добре в міру. І чого точно не треба робити, так це заповнювати засіки на рік вперед, штовхатися в чергах і скуповувати тонни продуктів.

Практика подолання подібних ситуацій показала, що така стратегія неефективна — їжа псується, і її доводиться викидати. Але про невеликі запаси у період карантину все ж потрібно подбати. Мова йде про продукти першої необхідності з тривалим терміном зберігання. А саме сіль, цукор, рослинна олія, крупи і макарони. Маленьким дітям знадобляться підгузки і дитяче харчування, домашнім тваринам — запас корму.

Коронавірус в Україні, скріншот: YouTube
Коронавірус в Україні, скріншот: YouTube

Купувати продукти рекомендується не більше ніж на місяць. Навіть в країнах Європи, де за COVID-19 введені жорсткі обмежувальні заходи, як і раніше працюють продуктові магазини, банки та аптеки. Крім того, доставку страв можна замовити і оплатити дистанційно, а кур'єр просто донесе замовлення до дверей.

Щодо ліків, то було б добре викинути з аптечки всі прострочені препарати і замінити їх новими. Це ті медикаменти, які людина приймаємо на регулярній основі, а також засоби екстреної допомоги, наприклад, жарознижувальні препарати та перев'язувальні матеріали.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

коронавірус, фото Getty Images
коронавірус, фото Getty Images

Не буде зайвим запас засобів гігієни та дезінфекції — мило, рідини, серветки. Допомогти пережити ізоляцію зможуть книги, фільми, вистави, лекції, навчальні курси, спортивні заняття і навіть екскурсії — все це зараз доступно онлайн. Головне у цій ситуації — не піддаватися паніці і пам'ятати, що епідемія і карантин — це не назавжди.

Супермаркет, фото - Getty Images
Супермаркет, фото - Getty Images

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, три смерті за тиждень — грип вбиває українців не гірше, ніж коронавірус, дані МОЗ

Як повідомляв портал "Знай.ua", у скількох українців підозрюють коронавірус, цифри за областями. Кількість підозр на інфікування зростає з кожним днем

Також "Знай.ua" писав, у Зеленського розповіли, як пенсіонерам уникнути смертей від коронавірусу — відео. Серед бабусь та дідусів зареєстровано найбільше смертей по всьому світу