Всесвітній день водних ресурсів

Цей день відзначається у всьому світі, а ідея про нього перший раз прозвучала на Конференції ООН ЮНСЕД в 1992 році. Резолюцію ухвалили в 1993 році, з цього року день і відзначають щорічно. День повинен посприяти прийняттю заходів, щоб вирішити проблеми питної води для населення, проінформувати людей про важливість охорони водних ресурсів та залучити до святкування приватні компанії, неурядові організації та міжнародні агентства.

День Балтійського моря

У 1986 році на 17-ому засіданні Хельсінкської Конвенції (ХЕЛКОМ) було прийняте рішення про щорічне святкування 22 березня Дня Балтійського моря.

Екологічний стан в Балтійському морі залишає бажати кращого, так як після Другої світової війни тут, на морському дні, були облаштовані поховання хімічної зброї. Минули роки, вода поступово роз’їдає контейнери з хімікаліями, і отрути починають просочуватися назовні.

Міжнародний день таксиста

В цей день у 1907 році у Лондоні з'явилися перші авто з лічильниками таксиметрами. Тому транспорт і назвали таксі, а водіїв – таксистами. Раніше автомобілі були червоного і зеленого кольору, а жовтими стали завдяки Джону Хертцу, засновнику компанії Hertz Corporation. Такий впізнаваний візерунок шашечок з'явився в 1920-х роках, тому що американська компанія запозичила його з гоночної символіки. Це підштовхувало клієнтів до думки, що таксі буде рухатися швидко.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Православні свята:

  • Свято 40 мучеників Севастійських.
  • Ікони Божої Матері "Слово плоть бисть" Албазинська.
  • Триває Великий піст.

Народні прикмети на 22 березня

Сороки, Жайворонки, Сорок Сорок

Наші предки вірили, що в цей день повертаються з теплих країн сорок різних пташок, але жайворонки – перші. Тому сьогодні пекли печиво у вигляді жайворонків з розкритими крильцями, ніби вони летять. Цих спечених пташок давали дітям, які з їх допомогою зазивали жайворонків і весну разом з ними.

Іменини в цей день

Олександр, Олександра, Олексій, Панас, Валерій, Дмитро, Іван, Іраклій, Кирило, Леонтій, Михайло, Наталія, Микола, Петро, Сергій, Тарас.