В Сумській області 25 березня від коронавірусу померла 76-річна жінка. Відомо, що це був перший і єдиний випадок зараження в регіоні.

Про це повідомив мер Конотопа Артем Семеніхін на своїй Facebook-сторінці. За його словами, незабаром очікуються результати розтину.

Чиновник уточнив, що інфікована проживала у селі Козацьке Конотопського району. Жінка була підключена в реанімації до апарату штучної вентиляції легенів.

у лікарні, скріншот з відео
у лікарні, скріншот з відео

Як повідомили в прес-службі Сумської ОДА, "причини смерті жінки встановлюються, оскільки результати експрес-тесту є попередніми і не є підставою встановлення остаточного діагнозу".

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У свою чергу мер Конотопа стверджує, що жінці було зроблено два тести на Covid-19 і обидва показали позитивний результат.

Дублюю інформацію озвучену на брифінгу: P.S. Щойно стало відомо, що жінка, у якої Конотопські медики сьогодні діагностували Коронавірус - померла. Чекаємо на результати розтину.

Geplaatst door Артем Семеніхін - міський голова Конотопа op Woensdag 25 maart 2020

"Жінка жила разом з близьким родичем, який працює медиком швидкої допомоги. Зараз проводиться розслідування, з ким він міг контактувати. Під час лікування зі згодом померлою жінкою контактувало кілька представників лікарні, вони вже ізольовані, речі їм передавали через вікна.

Однією з них є санітарка, мама трьох дітей, яка контактувала з хворою найбільше, але в неї тест поки що показав негативний результат. Вона в подиві від того, що відбувається і не знає, хто буде дивитися за її дітьми. Тестів, щоб перевірити всіх, хто потенційно може бути заражений, не вистачило. У них взяті аналізи, результат буде завтра", - йдеться в Telegram-каналі Pavlovsky News.

скріншот з Telegram

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, карантин і режим надзвичайної ситуації в Україні діятиме до 24 квітня з можливістю продовження. Таке рішення ухвалив Кабмін 25 березня.

Як повідомляв портал Знай.uа, МОЗ поділилося статистикою, яка змушує замислитися над масштабами і темпами поширення коронавірусу в Україні.

Також портал Знай.uа писав, що за минулу добу кількість жителів Києва, заражених коронавірусом, зросла до 31 людини.