Задля запобігання поширення коронавірусної інфекції COVID-19 в Україні продовжено карантин до 24 квітня, що також охопить православний Великдень, який цього року відзначають 19 квітня. Через це певні зміни впроваджуються у режимі роботи церков, куди традиційно на це свято приходить особливо багато вірян. В Україні готують "Великдень вдома", який спрямований на заміну присутності на богослужінні спостереженням за ним онлайн.

Про це повідомляє пресслужба Президента України.

Президент України Володимир Зеленський провів консультації з представниками церков, у ході яких учасники дискусії дійшли згоди, що пандемія потребує необхідних змін у діяльності храмів.

Володимир Зеленський, скріншот з відео
Володимир Зеленський, скріншот з відео

"Керівники церков розуміють, що богослужіння можна проводити онлайн, у вигляді відеоконференції. Якщо якийсь обряд вимагає присутності людей, то треба обмежувати кількість прихожан. Усі очільники церков погоджуються з цим", - сказав президент.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Планується, що біля церков будуть розміщені патрулі, які повідомлятимуть вірян про небезпечність масових скупчень.

"Великдень зазвичай збирає у церкві багато людей. Серед них і ті, хто приїхав з-за кордону. Тому зараз ми готуємо та вже скоро презентуємо проєкт «Великдень вдома», який допоможе відсвяткувати це велике свято вдома, не збираючись натовпами у церквах", - пояснив президент Зеленський.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Зеленський похвалився "непотрібними" тестами на коронавірус, що прямують до України - "Взагалі немає сенсу".

Як повідомляв портал "Знай.ua", Федерер пожертвує мільйон доларів на боротьбу з коронавірусом.

Також "Знай.ua" писав, що Кличко відвідав у лікарні хворого на коронавірус Шахова, як почувається нардеп.