Національний день лікаря в США

Цей день вперше відзначили в США в 1991 році, заснував свято Дж. Буш, схвалив Конгрес і Сенат. Але ідея належить жінці Еодорі Елмонд, яка була дружиною Чарльза Елмонда і хотіла показати свою повагу не тільки до роботи чоловіка, а й усіх лікарів. Під час першого святкування лікарям розіслали листівки, а померлим лікарям покладали квіти на могили. Символ цього дня – червона гвоздика.

Ладодення

Це древньослав'янське свято, коли ще вірили в язичницьких богів. І цей день присвячений Ладі – покровительці шлюбу, любові, весни і тепла. Жінки піднімалися на найвищі точки – дахи будинків, гірки, копиці сіна, піднімали руки в небо і закликали весну. Також з тіста пекли журавликів. Вважається, що сьогодні птахи повертаються з слов'янського раю Вирію. Тому часто наслідували танців пташок.

Інші свята:

Національний день гарячих курчат і Національний день супу з шийки індички в США

День олівця

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

День квітів в Іспанії, Барселона

Шкільний день ненасилля та миру

Народні прикмети на 30 березня

Православні свята:

  • День преподобного Алексія, чоловіка Божого.
  • Преподобного Макарія.
  • Триває Великий піст.

Олексій Теплий

Олексій, чоловік Божий, жив в кінці 4 — початку 5 століть. В цей день наші предки збирали березовий сік, який пили всією родиною, готували медово-березовий узвар, яких схожий на збитень. Він повинен був додати сил людям.

Пам'ятні події в цей день:

У 2014 році в Харкові вперше прозвучала нині популярна пісня про Путіна.

У 2002 році в королівській резиденції у Віндзорі внаслідок бронхіту у віці 101-го року померла Елізабет Анджела Маргеріт Боуз-Лайон - королева-мати - мати англійської королеви Єлизавети II.

У 1998 році британська компанія Rolls-Royce була куплена німецьким автогігантом BMW за $ 570 млн.

У 1981 році Джон Хінклі здійснив замах на президента США Рональда Рейгана. Останній був серйозно поранений. Схоплений на місці злочину Хінклі пояснив свій вчинок бажанням справити враження на актрису Джоді Фостер.

У 1867 році всього по два центи за акр Російська імперія продала США Аляску та Алеутські острови.

Іменини в цей день

Олександр, Олексій, Віктор, Гаврило, Макар, Павло

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше в Україні закрили пологовий будинок через медсестер, інфікованих коронавірусом.

Як повідомляв портал "Знай.ua", VIP-пацієнтам з коронавірусом не допоможуть гроші, лімузини, охоронці і особисті літаки - всі в звичайну державну інфекційну.

Також "Знай.ua" писав, більше 100 заражених за добу та 9 летальних - у МОЗ повідомили про нові захворювання коронавірусом в Україні.