Міністерство охорони здоров'я України вирішило трохи послабити карантин, який був введений через поширення COVID-19. Зокрема, планується дозволити функціонування ринків. І справді, українці незабаром зможуть знову купувати продукти на базарах, однак функціонування місць такої торгівлі буде здійснюватися за певними правилами.

Продуктові ринки знову відкриються - фото Facebook

31 березня вийшла постанова заступника міністра охорони здоров'я (за сумісництвом головного санітарного лікаря країни) Віктора Ляшка щодо правил торгівлі на ринках. Торгові точки зможуть відновити роботу, якщо на ринку одночасно може перебувати не більше 1 людини на 20 квадратних метрів торговельної площі. Відстань між покупцями в черзі повинна становити не менше 1,5 метрів. Крім того, керівництво ринків або власники торгових точок зобов'язані забезпечити засобами індивідуального захисту продавців і покупців.

Також уряд дозволить роботу і для ринків вихідного дня, які дуже популярні в невеликих містах. Однак вести торгівлю можна лише в тому випадку, якщо відстань між продавцями буде не менше 3 метрів.

Популярні новини зараз
Головні новини за 9 травня: неприємні новини для українців та ганьба ухилянтів "Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Нагадаємо, інтерактивна карта коронавіруса показує, скільки людей підчепили смертельну хворобу.

Як повідомляв портал Знай.ua Шмигаль назвав два сценарії продовження карантину в Україні

Також Знай.uа писав, емігрантка в Італії попередила про неминучу катастрофу від коронавіруса