Як відомо, в Україні через спалах коронавірусної інфекції продовжили карантин до 24 квітня, а кілька днів тому державний кордон повністю закрили. Відомо, що евакуйованих громадян, після того, як їх евакуювали на батьківщину, мають направляти на обсервацію в обов'язковому порядку строком на 14 днів.

Так, українських громадян, які 30 березня повернулися рейсами з Балі, розмістили в готелі "Козацький" в центрі Києва (безкоштовно, але платне харчування) і в "Пуща Конгрес" на околиці (платне розміщення — проживання обійдеться в 10 478 гривень за 14 днів, і 700 за добове харчування). Однак на такі заходи погодилися не всі 360 евакуйованих. Після гучного скандалу, десятки людей просто роз'їхалися, пообіцявши залишитися на самоізоляції. Про це стало відомо завдяки повідомленням одного з українських видань.

Кадри зняті евакуйованим Віталієм Зайцем
Кадри зняті евакуйованим Віталієм Зайцем

Кадри зняті евакуйованим Віталієм Зайцем
Кадри зняті евакуйованим Віталієм Зайцем

Українець Віталій Заєць з Харкова, який оселився в Пущі-Водиці, розповів, що частина людей після повернення з Балі вирушила в свої міста під протоколом у розмірі 18 тисяч гривень. Так, спочатку їх поселили в готелі "Козацький", але через нарікання на умови пізніше вони переїхали до санаторію "Пуща-Конгрес", де, за їхніми словами, трохи краще. Харків'янин повідомив, що він особисто не оплачує проживання, сніданок і вечерю в санаторії.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Кадри зняті евакуйованим Віталієм Зайцем
Кадри зняті евакуйованим Віталієм Зайцем

Кадри зняті евакуйованим Віталієм Зайцем
Кадри зняті евакуйованим Віталієм Зайцем

"Ми вчора домовилися про це з міністром інфраструктури Криклієм. Він пообіцяв ці умови безкоштовно. Однак ті люди, які заїхали с самого початку, то вони платять за це все", - додав Заєць.

Чоловік зазначив, що у евакуйованих немає ознак коронавірусу, але всі повинні пройти тести на COVID-19. До речі, вчора ввечері з готелю "Козацький" госпіталізували чоловіка, якого також було евакуйовано - у нього погіршився стан, і піднялася температура. Також стало відомо, що з готелю "Козацький", незважаючи на оточення поліції, вдалося втекти кільком пасажирам. Заєць показав фотографії з готелю в Пущі-Водиці — як виглядає номер і які умови.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, закрита на карантин киянка жорстоко вбила доньку і заявилася до копам.

Як повідомляв Знай.uа українцям з COVID-19 дозволили виходити з дому: постанова уряду.

Знай.uа писав, львів'янам заборонили смажити шашлики, пікніки скасовуються.