Українці, які були евакуйовані літаком з Дахі Катару через пандемію коронавіруса нового типу COVID-19, довгий час відмовлялися їхати на обсервацію у готель, довелося навіть втрутитися Нацгвардії. Пасажири рейсу розповіли про умови обсервації.

У понеділок, 30 березня, пасажирів рейсу Доха-Київ вирішили відправити на примусову обсервацію. При цьому раніше пасажирам вказували, що вони можуть бути на самоізоляції будинку після прильоту в Україну. Однак після приземлення українці отримали папір з варіантами розміщення.

"Ми в літаку вже 15-16 годин. Деякі поїхали в готель, тому що у багатьох діти, деякі віком. Поїхали не тому що вони згодні, просто втомилися. Ми летіли з Балі, і тільки на пересадці в Досі дізналися рішення Кабміну про примусову обсервації. У вигляді постанови це вийшло, коли ми сіли в літак. Ніхто б навіть на Балі не сів у літак, якби нам сказали про примусову обсервації. Зараз у нашому літаку залишилося 30 людей, а в іншому 100. Тут немає ні води, ні їжі. Благо тепло. Просимо перемістити нас в термінал, але нас згодні перемістити тільки в готель. Можливо, зараз з керівництва хтось прокинеться. Ми запропонували кілька варіантів компромісу: сісти на домашню ізоляцію, нехай нас контролюють мобільним додатком, що відстежує пересування на карантині. Є методики контролю. Ми готові на будь-які тести, без проблем. Всі хочуть додому", - сказав пасажир літака Ростислав Русаков.

Також деякі пасажири в соціальних мережах опублікували папір, яку дали підписати пасажирам рейсу вже по дорозі в Україну. Там сказано про обов'язкову обсервації.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

В документі зазначено, що вони мають можливість розміщення за державні гроші в готелі "Козацький" або за власні гроші у готелі "Пуща Конгрес". При цьому харчування в обох варіантах вони можуть придбати за власні гроші на місці або ж організувати самостійно з допомогою родичів або кур'єрської доставки.

Крім того, з'явилася перша інформація про умови обсервації. Українці поскаржилися на високі ціни в меню, руду воду з кранів і те, що "їжу ставлять під двері, як у карцері", а у номерах дуже холодно. Обсервація для туристів з Дахі і з Балі триватиме до 12 квітня.

Руда вода у готелі для обсервації, скріншот з відео
Руда вода у готелі для обсервації, скріншот з відео

Анкета про обсервацію, скріншот Instagram
Анкета про обсервацію, скріншот Instagram

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, евакуйованих українців прирівняли до сирійським біженцям.

Як повідомляв Знай. ua, евакуйованих з Москви українців кинули напризволяще.

Також Знай. ua писав, що евакуйовані з В'єтнаму українці відмовляються від ізоляції і намагаються вирватися з аеропорту силою.