Українців, евакуйованих із китайського Уханю – центру поширення коронавірусу, розмістять у 4 місцях дислокації, які засекретили через бурхливу реакцію громадськості.

Про це заступник міністра охорони здоров'я Дмитро Коваль розповів на брифінгу в середу, 19 лютого.

"Є чотири пункти дислокації. Через різні настрої серед українців вони не розголошуються. Всі 4 установи готові до прийому громадян та іноземців. Тому панікувати – це зайве", – зазначив він.

За словами заступника міністра, українці в Ухані пройшли два етапи санітарного контролю та приступили до третього. Всі пасажири – здорові.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Коваль також розповів, що місця обсервації осіб, евакуйованих із Уханю, забезпечені необхідними ліками й обладнанням.

"Біля місць, визначених для обсервації евакуйованих із Уханю, є інфекційні лікарні. Щодо лікування – воно симптоматичне і ці лікарні обладнані всім необхідним обладнанням та забезпечені ліками. У місця обсервації за необхідності буде направлено додатковий медперсонал", – зазначив заступник мінстра.

Коваль нагадав, що іноземні громадяни, які будуть евакуйовані українським літаком, також будуть перебувати в місцях обсервації разом з українськими громадянами. Медпрацівники – два лікарі і медсестра, які супроводжують рейс, – аналогічно.

Евакуація з Китаю: МОЗ, МЗС і ДСНС про операцію повернення українців з епіцентру коронавірусу

Завтра з Китаю має прилетіти літак з українцями, яких евакуюють з провінції Хубей — епіцентру захворювання на коронавірус. Про хід операції розповідають представники Мінохорони здоров’я, Міністерства закордонних справ і Служби з надзвичайних ситуацій

Geplaatst door hromadske.ua op Woensdag 19 februari 2020

Державний секретар Міністерства закордонних справ Андрый Заєць додав, що на евакуацію з'явилися всі 48 громадян України й іноземці.

"На посадку з'явилися всі 48 громадян України і 29 іноземних громадян: вісім – Аргентини, п'ять – Домінікани, п'ять – Еквадору, чотири – Сальвадора, по два – Казахстану і Коста-Ріки і по одному громадянинові з інших держав", – сказав Заєць.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше