Практично вся планета Земля поринула в глобальний карантин. Люди сидять вдома і дивуються знімками зі спорожнілих популярних місць, де раніше були натовпи народу. Звідси і пішли хештеги на тему того, що краще залишатися вдома і без необхідності не виходити. Також людей лякають жахливі прогнози глобальної економічної кризи, з якої ще не зустрічалося людство.

Через карантин тисячі українців втратили стабільний заробіток — хтось змушений був піти у відпустку за свій рахунок, для когось знизили навантаження, а значить і зарплату, деяких взагалі звільнили. Тим не менш Україна пішла на карантин не першою і бореться з наслідками не одна. Українські журналісти провели невелике розслідування і розпитали у людей, які живуть за кордоном, в державах, які також борються з коронавірусною інфекцією, що відбувається на ринку праці, і що взагалі там відбувається.

Порожні вулиці Нью-Йорка, США instagram.com/fenglph
Порожні вулиці Нью-Йорка, США instagram.com/fenglph

Тетяна, 27 років. Працює в готелі в штаті Флорида, США:

Всі готелі і ресторани закрито. Деякі штати на повному карантині. У нас ще у власних будинках нікого не закрили, але туристів значно обмежили. Так, на островах змусили всіх подорожуючих виїхати і протягом деякого часу в'їзд буде тільки для тих, хто тут проживає.

Популярні новини зараз
Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Знайти роботу зараз майже неможливо. Всі сидять без роботи і ніхто не знає, наскільки це все затягнеться. Вакансії на сьогодні є тільки у продуктових супермаркетах. Найгірша ситуація на даний момент в Нью-Йорку, там від карантину постраждало чимало великих компаній та їх працівників".

Порожні вулиці Люксембургу instagram.com/travels_gem
Порожні вулиці Люксембургу instagram.com/travels_gem

Дмитро, 28 років. Живе в Люксембурзі і працює в банку:

"В Люксембурзі підприємства не закриваються тільки якщо є можливість не контактувати з клієнтом. Тобто, виробництво, банк (працівники, які не спілкуються з клієнтами, а займаються, наприклад, корпоративним обслуговуванням). Проте абсолютно всіх, кого можна, перевели на дистанційну роботу.

Туреччина на карантині, фото: ahvalnews
Туреччина на карантині, фото: ahvalnews

Дарина, 19 років. Студентка по обміну навчається в Туреччині:

"В Туреччині почало діяти обмеження на години роботи продуктових магазинів і аптек (з 9: 00 та 21:00). Всі школи та університети закрито, а учнів і студентів переведено на дистанційне навчання. Також закриті кафе, ресторани, ТРЦ тощо. Міські та міжміські автобуси досі працюють і виконують рейси щодня, але вони не мають права перевищувати 50% місткості транспорту. Тобто, ті люди, які не можуть працювати дистанційно, можуть спокійно дістатися на роботу міським транспортом.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, закрита на карантин киянка жорстоко вбила доньку і заявилася до копам - "нерви здали".

Як повідомляв Знай.uа українцям з COVID-19 дозволили виходити з дому: постанова уряду.

Знай.uа писав, львів'янам заборонили смажити шашлики, пікніки скасовуються.