58% українців впевнені, що вжиті владою заходи по боротьбі з коронавірусом, оптимальні. При цьому 34% українців вважають, що не потрібно було нікого повертати після закриття кордону.

Соціологічна група "Рейтинг" провела опитування про настрої людей під час карантину. Опитування проходило по телефону з 25 по 30 березня.

Абсолютна більшість опитаних бачать реальну загрозу поширення коронавірусу в Україні. У порівнянні з початком обмежень, кількість тих, хто бачить загрозу, зросла з 73% до 87%.

інфографіка групи "Рейтинг"
інфографіка групи "Рейтинг"

Надзвичайний стан і комендантська година

Ідею введення надзвичайного стану в Україні підтримують 49% опитаних, а проти висловились 43% українців.

При цьому, 83% опитаних підтримують можливу заборону на проведення масових заходів, страйків, мітингів в умовах надзвичайного стану. При цьому, 71% українців не заперечує проти можливого обмеження в'їзду і виїзду в окремі міста і області. А 65% підтримують можливе обмеження руху транспорту і його огляд. Також, 58% Не проти можливого оголошення комендантської години. У той же час, щодо можливого надання державі права примусово вилучати майно в умовах надзвичайного стану проти виступає абсолютна більшість (80%). Тільки 14% це підтримують.

інфографіка групи "Рейтинг"
інфографіка групи "Рейтинг"

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

Штрафи за порушення карантину

74% опитаних вважають, що потрібно ввести штрафи за порушення карантину, а 19% українців виступають проти такої ініціативи.

інфографіка групи "Рейтинг"
інфографіка групи "Рейтинг"

При цьому, 58% опитаних впевнені, що вжиті владою заходи по боротьбі з коронавірусів оптимальні. Але 28% стверджують, що вони занадто м'які, і лише 6% переконані, що обмеження занадто жорсткі.

інфографіка групи "Рейтинг"
інфографіка групи "Рейтинг"

За те, щоб всі українці повернулися додому виступають 34% опитаних. А 24% вважають, що потрібно повертати, але вибірково. При цьому, 34% українців переконані, що взагалі не потрібно нікого повертати після закриття кордону.

інфографіка групи "Рейтинг"
інфографіка групи "Рейтинг"

Реакцію президента Володимира Зеленського на загрозу поширення коронавируса в Україні 56% опитаних вважають ефективною, а 30% опитаних з цим не згодні. Щодо дій Міністерства охорони здоров'я 38% опитаних вважають їх ефективними, а 46% - неефективними. Реакцію Міністерства внутрішніх справ 37% вважають ефективною, а 33% - неефективною.

інфографіка групи "Рейтинг"
інфографіка групи "Рейтинг"

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, супермаркети знизили ціни на популярні продукти

Як повідомляв портал Знай.ua, ПриватБанк пояснив, коли українці зможуть отримати свою валюту "на руки"

Також Знай.ua писав, що отримають українці в умовах карантину гарантовано