6 квітня Міністерство цифрової трансформації запустить спеціальний сервіс, за допомогою якого можна буде конролювати дотримання самоізоляції українців.
Електронний сервіс працюватиме через мобільний додаток "Дія" для можливості "проведення моніторингу дотримання самоізоляції та/або обсервації". Про це йдеться в постанові уряду.

При цьому держава може контролювати це лише у разі згоди людини.

Поширюється цей моніторинг на людей, які:

- контактували з хворим на Covid-19 без засобів індивідуального захисту;

- підозрюються на інфікування, або хворіють на Covid-19 та не потребують госпіталізації;

- досягли 60-річного віку.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Додаток для смартфонів "Дія" у Google Play Market
Додаток для смартфонів "Дія" у Google Play Market

- заявили про добровільну госпіталізацію в обсерватор (ізолятор) у зв'язку з неможливістю дотримання вимог самоізоляції;

- двічі порушили умови самоізоляції (крім людей віку 60+);

- мали контакт з хворими або мають ознаки інфікування і відмовляються від медичного обстеження за направленням лікаря;

- перетинали кордони;

- в'їхали з тимчасово окупованих територій у Донецькій і Луганській областях, Автономної Республіки Крим і м. Севастополя через контрольні пункти в'їзду на тимчасово окуповану територію і виїзду з неї.

Наголошується, що контроль за додержанням режиму самоізоляції здійснюється Нацполіцією і Нацгвардією, медиками епідеміологічного профілю, уповноваженими органами місцевого самоврядування/посадовими особами.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Києві працює Моніторинговий центр контролю за дотриманням самоізоляції хворими на коронавірус, які лікуються вдома, і які контактували з хворими.

Як повідомляв портал Знай.uа, пенсіонерам можуть заборонити виходити з дому на час карантину.

Також портал Знай.uа писав, що українці масово повертаються додому з Європи - кадри кілометрових черг з Угорщини злили в мережу.