Як відомо, наразі усе навчання школярів переведено в режим "онлайн" через коронавірус, який бушує у всьому світі. Відтак, одна з українських матусь не витримала та вказала на нюанси такого навчального процесу, який не тільки побудований не правильно, а й стосується вчителів, які потребують занадто багато від учнів.

Відповідний допис оприлюднила на власній Facebook-сторінці Ірина Солоніна.

"Я зараз звертаюся до вчителів загальноосвітніх шкіл. Хотілося б, щоб ви розуміли ситуацію та не вимагали від нас та наших дітей надто багато. Адже дистанційне засвоєння матеріалу займає більше часу. Крім того, не всі діти настільки самоорганізовані та відповідальні, щоб без нагадувань та контролю батьків сідати та вивчати новий матеріал, робити домашні завдання. Дуже стараємося за цей короткий термін навчити дітей жити і працювати по-новому, але це не так легко, як здається", - написала вона.

Коронавірус, фото: Getty Images
Коронавірус, фото: Getty Images

Водночас жінка заявила, що у зв'язку з карантином і робота частини українців перейшла в онлайн, водночас складнішою, а це в свою чергу також ускладнює процес підготовку власних дітей до навчання в електронному варіанті.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Отже, ми, як батьки, маємо розставляти пріоритети. Що робити у в першу чергу, що у другу, що в третю. А що взагалі може зачекати. Мій перший пріоритет – робота. Бо вона годує мою сім’ю. І я не можу її покинути навіть заради виконання вчителями плану занять. Я банально не встигаю пояснити та перевірити все. Я навіть не встигаю упорядкувати весь той безлад із завдань, який надходить від різних вчителів у різні чати, щоб дитина не плуталася що їй робити і в якій послідовності.

Коронавірус, фото - Getty Images
Коронавірус, фото - Getty Images

У моїй добі не 48 годин! Я виснажена і втомлена. Я працюю вдома. У мене постійно вдома двоє дітей. Молодша заважає мені працювати, а старшій робити уроки, потребує постійної уваги і погратися. А ще вони хочуть їсти. Регулярно! Кожен виходить з ситуації, яка склалася так, як може. Але ми всі не можемо стрибнути вище голови", - написала вона.

Також жінка наголосила, що наразі вчителям треба трохи бути поступливішими в плані навчання:

"Тому! Шановні вчителі! Давайте поважати одне одного! Давайте розуміти, що в нинішній ситуації ваші вимоги мають бути іншими. Такі слова, як я сьогодні читала від одного з вчителів – "Нагадайте дітям, що у них не канікули. Я буду ставити двійки…" просто не мають права на існування зараз".

Скріншот допису

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Олена Зеленська представила всеукраїнську онлайн школу.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Київських школярів змусили навчатися онлайн, карантин урокам не завада.

Також "Знай.ua" писав, що Карантин до 15 травня, а ЗНО скасували - у Міносвіти виступили з важливою заявою.