Українські військові прозвітували стосовно того, скільки разів 28 березня російські окупанти обстріляли українські позиції та розповіли, скільки захисників України в результаті цього постраждали. Відповідна інформація з'явилася на офіційній Facebook-сторінці операції Об'єднаних сил.

Відтак, бойовики 14 разів порушили режим припинення вогню. Сім разів обстріляли військових оперативно-тактичного угруповання "СХІД".

"Так, зі станкових протитанкових гранатометів, кулеметів великого калібру і стрілецької зброї окупанти вели вогонь по оборонцях Широкиного, Тарамчука і Новомихайлівки, великокаліберні кулемети проти наших захисників ворог застосував поблизу населених пунктів Славне, Водяне і Опитне, а стрілецьку зброю – в районі села Павлопіль. На цих напрямках підрозділи Об’єднаних сил оперативно припиняли вогневу активність противника, тож ворожі обстріли були нетривалими", - йдеться в повідомленні.

Військові, фото: ЗСУ
Військові, фото: ЗСУ

Та чотири рази військових оперативно-тактичного угруповання "ПІВНІЧ":

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Двічі окупанти відкривали вогонь по українських військовослужбовцях поблизу Оріхового. Також противник обстріляв околиці Новотошківського. Ще дві міни 82-го калібру вибухнули біля наших опорних пунктів поблизу села Новоолександрівка. Позиції Об’єднаних сил в районі населеного пункту Травневе окупанти обстріляли з мінометів калібру 82 мм, а також гранатометів різних систем. Вогонь російські найманці вели з напрямку селища Гольмівський поблизу Горлівки. В районі Південного і Новолуганського ворожі війська застосували гранатомет", - повідомляють військові.

Окрім цього, як підкреслюється, в результаті обстрілів російських окупантів, жоден з військовослужбовців Об’єднаних сил не отримав поранення. Щоправда, від куль окупантів постраждала жителька селища Верхньоторецьке. В результаті розриву гранати жінка отримала осколкове поранення в ногу - її було доставлено до міської лікарні м. Торецьк та надано кваліфіковану медичну допомогу.

Також, за даними розвідки, наші воїни ліквідували двох російських окупантів, ще одного – поранили.

Скріншот допису

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українським військовим на Донбас передали маски і медапаратуру.

Як повідомляв портал Знай.uа, окупанти п'ять разів порушували режим припинення вогню на Донбасі.

Також портал Знай.uа писав, що бійці ЗСУ, які захищають батьківщину на фронті, звернулися до українців з важливим проханням.