Останні тижні особливо тяжкі для киян, які страждають на самоізоляції не лише через страх захворіти і не встояти у черговій економічній кризі, але й через неможливість відкрити вікно: місто та навколишні території час від часу палають від пожеж.

Джерело: повідомлення Київської міської державної адміністрації в соціальній мережі Facebook.

Ці стихійні пожежі, які, втім, завжди оперативно і швидко були погашені пожежниками, підвищували кількість гарі, яка відчувалась містянами. Ситуація погіршилась сьогодні, коли стало відомо, що загорілись ліси у Чорнобильській зоні. Кияни стверджуються, що найбільше гарі “відчутно” у повітрі вночі та з самого ранку.

На офіційному порталі міста Києва було розміщено таку інформацію: "За період із 23 березня до 4 квітня вогнеборці ГУ ДСНС України у м. Києві 131 раз виїжджали на гасіння пожеж в екосистемах Києва, загальна площа яких більш як 41 Га. Причиною загоряння, більшості випадків, є людський фактор: маємо випадки підпалів сміття, трав'яного настилу та паління листя".

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Тому КМДА закликає містян дотримувати правил карантину, не відпочивати у парках та рекреаційних зонах та пам'ятати, що розведення багать у лісах і парках заборонено чинним законодавством, стаття 152 Кодексу України. Нагадаємо, що окрім небезпеки погіршення екології, пожежі небезпечні для дрібних тварин - їжаків, зайчат, які лише прокидаються у цій порі року, а тому можуть досі проживати в норах.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Стражденну Австралію після руйнівних пожеж закидало "рибним дощем", кадри надприродного феномену.

Як повідомляв портал "Знай.ua", спустошена пожежею перлина природи України - рятувальники показали цинізм паліїв одним фото.

Також "Знай.ua" писав, що гаманці львів'ян "підпалять" новими штрафами, збільшаться у 200 разів.