Жителі австралійського міста Йова, що у Квінсленді, розповідають, що стали свідками дощу з риби. Потужний циклон Естер приніс опади у регіон, після чого здивовані місцеві знайшли в калюжах рибу.

Про це повідомляє ABC News.

Про деталі інциденту розповідає місцевий житель Рік Шиллз. Згідно до його слів, після дощу він побачив на вулиці десятки невеликих рибин, як живих, так і мертвих. Розмір деяких тварин досягав семи сантиметрів

Вчені пояснюють, що повідомлення про "рибні дощі" досить поширені в Австралії. Однак, зазвичай риба не падає з неба.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Сфотографовані у Йові рибини належать до місцевого виду прісноводного окуня, який виявляє надзвичайну здатність подорожувати з водойми у водойму. Leiopotherapon unicolor, надзвичайно розпоширений в Австралії, під час засухи перечікує у багнюці та дрібних калюжах, але як тільки падає дощ - починає активно мандрувати. Маленькі окуні пропливають кілометри впродовж короткого часу,користуючись новими водними маршрутами, які утворюються після опадів.

Свідками саме такого явища стали жителі Йови. Циклон Естер тимчасово відрізав їх від сполучення з іншими містами, але "дощ з риби" покращив настрій місцевого населення, яке жартує, що тепер точно не залишиться без їжі.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше в Австралії пройшов “рибний” дощ.

Як повідомляв портал "Знай.ua", град розміром з яйце змусив українців "перепливати вулиці": фото.

Також "Знай.ua" писав, що помсту нещадних сардин зняли на відео.