Співробітники Служби безпеки України (СБУ) викрили механізм фінансування терористичних угруповань так званої "ЛДНР", які здійснювалися шляхом махінації з соціальними платежами в Харківській області.

За інформацією прес-служби СБУ, злочинну схему організувала мешканка Донецької області, яка за матеріальну винагороду пропонувала жителям окупованих територій сприяння у безпідставній виплаті пенсій та іншої соціальної допомоги з державного бюджету України.

Виручка шахраїв, фото: прес-служба СБУ
Виручка шахраїв, фото: прес-служба СБУ

"За сприяння працівників фейкових правоохоронних органів і органів соціального захисту квазіреспублік зловмисниця оформляла документи на громадян, які постійно проживають в ОРДЛО. Серед них правоохоронці виявили бойовиків терористичних організацій "Л/ДНР", а також померлих", – йдеться у повідомленні.

За інформацією СБУ, частину доходів зловмисниця передавала представникам так званих "МГБ" "Л/ДНР" для їх фінансового та матеріального забезпечення. Під час обшуків за місцем проживання фігурантів справи в містах Слов'янськ і Бахмут співробітники СБУ вилучили документи з доказами протиправної діяльності, а також гроші в сумі понад 2,3 млн російських рублів, які, ймовірно, призначалися для фінансування терористичних організацій.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, харків'янин показав чудеса винахідливості, щоб уникнути штрафу через маски - краще так не робіть, фото.

Як повідомляв Знай.uа Пальчевський порівняв пандемію в Україні з Італією і США, перебіг захворювання у цифрах.

Знай.uа писав, киянин в трусах і десять копів — спортсмен наважився на ризикований трюк заради Гідропарку, але щось пішло не так.