8 квітня збройні формування Російської Федерації, вкотре порушуючи взяті на себе зобов’язання, вісім разів обстріляли позиції Об’єднаних сил. Упродовж доби противник відкривав вогонь із мінометів калібру 120 мм та 82 мм, які за Мінськими домовленостями мають зберігатися в районах відведення, повідомляють в ООС. Прес штаб опублікував зведення станом на 07:00 09 квітня 2020 року.

"Упродовж доби противник відкривав вогонь із мінометів калібру 120 мм та 82 мм, які за Мінськими домовленостями мають зберігатися в районах відведення, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Для припинення ворожих обстрілів українські захисники успішно використали чергові вогневі засоби та зберегли контроль над ситуацією в регіоні." ООС

Ситуація на Донбасі, скріншот: ООС / Facebook
Ситуація на Донбасі, скріншот: ООС / Facebook

У прес штабі ООС повідомили, що у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник чотири рази відкривав вогонь по підрозділах Об’єднаних сил. По опівночі російські окупаційні війська з мінометів калібру 82 мм обстріляли українські позиції біля села Павлопіль, випустивши з напрямку окупованого Набережного 20 мін. У другій половині доби вісім ворожих мін цього ж калібру вибухнули поруч з нашими опорними пунктами в районі села Гнутове.

За даними ООС над ранок противник також вів вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів по оборонцях Мар’їнки. А ближче до опівдня застосував стрілецьку зброю проти українських захисників в районі Старогнатівки. Підрозділи Об’єднаних сил невідкладно реагували на ворожі збройні провокації та прицільним вогнем по позиціях противника наполегливо змушували його завершити такі злочинні дії.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Ситуація на Донбасі, скріншот: ООС / Facebook
Ситуація на Донбасі, скріншот: ООС / Facebook

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" збройні формування Російської Федерації вдалися до чотирьох обстрілів. Зранку ворог з напрямку Калинове випустив по українських опорним пунктам біля Новоолександрівки 17 мін 120-го калібру. Опівдні проти українських захисників, які тримають оборону поблизу Оріхового, окупанти відкрили вогонь з міномета калібру 82 мм. Позиції українських захисників неподалік Зайцевого російські найманці двічі обстріляли зі станкових протитанкових гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї.

"Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав поранення. Українські захисники, тримаючи оборону, діяли рішуче та дали ворожим підрозділам гідну відсіч. Будь-які злочинні спроби збройних формувань РФ загострити ситуацію в районі операції й надалі будуть оперативно та жорстко припинятися нашими підрозділами за допомогою наявних вогневих засобів. За попередніми даними розвідки, 08 квітня військовослужбовці зі складу Об’єднаних сил відправили на лікування щонайменше п’ятьох російських найманців, усіх – з пораненнями різного ступеня важкості." ООС

Обстріли на Донбасі, фото: Facebook / ООС
Обстріли на Донбасі, фото: Facebook / ООС

В ООС повідомили, що від початку поточної доби російські окупаційні війська уже двічі порушили режим припинення вогню. Противник зі станкових протитанкових гранатометів та кулеметів великого калібру обстріляв наші позиції біля Красногорівки й Новомихайлівки в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід". У відповідь українські воїни застосували чергові вогневі засоби, внаслідок чого ворожі провокації припинилися.

"Станом на 07.00 ранку втрат серед наших захисників немає. Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано. Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою." ООС

Скріншот: ООС / Facebook
Скріншот: ООС / Facebook

Скріншот: ООС / Facebook
Скріншот: ООС / Facebook

Зведення станом на 07:00 09 квітня 2020 року #ООС #операція_ОС #ранкове_зведення 8 квітня збройні формування...

Geplaatst door Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation op Woensdag 8 april 2020

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ЗСУ змусили противника припинити обстріли — окупанти поплатились безпілотником і двома вантажівками. Противник застосував заборонену Мінськими домовленостями зброю.

Як повідомляв портал "Знай.ua", осатанілі бойовики 15 разів обстріляли українських захисників на Донбасі, в ООС повідомили про поранених. Внаслідок ворожих обстрілів три військовослужбовці Об'єднаних сил отримали бойове ураження.

Також "Знай.ua" писав, українські військові потрапили під кулі окупантів на Донбасі – в ООС повідомили про поранених. Збройні формування Російської Федерації сім разів порушили режим припинення вогню