Голова комітету з питань соцполітики від "Слуги народу" Галина Третьякова зареєструвала законопроект, згідно з яким українців хочуть звільнити від сплати податку на доходи фізосіб.

Третьякова в новому законопроекті запропонувала звільнити перші 4 тисячі доходу у разі, якщо він не перевищує 7 тисяч гривень від податку. Так, з 7 тисяч зараз прибутковий податок становить 1260 грн (18%).

У разі, якщо законопроект підтримають, з цієї зарплати потрібно буде заплатити всього 540 грн, а 720 можна буде залишити собі.

Законопроект торкнеться 40,5% усіх офіційно працюючих українців. Саме стільки людей, згідно з даними Держстату заробляють до 7 тисяч гривень.

Проте даний законопроект призведе до того, що бюджет втратить кошти. Автор законопроекту Галина Третьякова в пояснювальній записці вказала: заощадити можна буде на субсидіях; крім того, можна провести секвестр (скорочення) бюджетів і розраховувати на допомогу міжнародних партнерів.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Фінансовий аналітик Єгор Комов вважає, що Україна недоотримає близько 2 мільярдів гривень.

"Роботодавець виступає в якості податкового агента. Тобто і зараз прибутковий податок платить роботодавець, а не працюючий. Фактично зниження рівня оподаткування може призвести до того, що ці гроші залишаться у підприємця, а не у співробітника", – розповідає Комов.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Садовий вирішив долю ринків у Львові на період карантину.

Як повідомляв Знай. ua, традиції і заборони світлого християнського свята за тиждень до Великодня.

Також Знай. ua писав, що батькам запропонували оцінити вчителів та їх уроки.