В Україні швидкими темпами подешевшали цибуля та картопля, які були лідерами за темпами зростання вартості на ринку вітчизняних овочів від початку введення карантину.

Про це повідомили у департаменті "Аналітика" ОРСП "Шувар".

Варто зауважити, що введення карантину в державі викликало ажіотажний попит на продукти харчування, який швидко перекинувся на овочі "борщового набору". Якщо ціни на моркву, буряк та капусту вдалось втримати, от із картоплею, яку називають "другим хлібом", та цибулею ситуація розвивалась по-іншому.

Овочі, pexels.com
Овочі, pexels.com

Щоправда, як відзначається, від початку робочого тижня ціни на картоплю знизилися на 30%, а цибуля стала дешевшою у 1,5 раза. Таке зниження вартості пов’язане зі збільшенням імпорту цієї продукції та стабілізацією попиту.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

"На ринках картоплю можна купити по 7-9 грн за кг, цибуля коштує 13-14 грн за кг, білоголова капуста коштує 4,5-5,5 грн за кг, приблизно стільки ж коштує буряк. Морква залишається найдешевшою складовою "борщового набору", її пропонують по 3,5-5 грн за кг", - йдеться в повідомленні.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, популярний супермаркет ледь не відправив жінку в лікарню, дивом врятувалася.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що українка показала, що бовталося в пакет соку.

Також портал "Знай.ua" писав, що супермаркет АТБ нагодував покупців ковбасою з "делікатесом".