У морозильній камері може суттєво постраждати якість їжі. Тому варто звертати увагу на те, які продукти та як довго лежать у вашій морозилці.

Щодо правильного зберігання продуктів харчування в заиороженому вигляді пояснило Міністерство сільського господарства США опублікувало роз'яснення.

Міністерство пояснило, що заморожені продукти у морозильній камері не псуються, однак вічно в такому вигляді вони також зберігатися не можуть, адже з часом втрачають свої корисні властивості.

Насамперед, може постраждати якість продуктів, бо вони втратять корисні властивості. У роз'ясненні йдеться про так звану глибоку заморозку - за температури нижчої 17 градусів.

М'ясо

Найпопулярніший продукт, який часто заморожують - м'ясо.

Популярні новини зараз
ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

м'ясо

Згідно з рекомендаціями, найбільше у морозильній камері можна зберігати свинину - до року. Курятину, індичку, а також яловичину трохи менше - 9 місяців. Наприклад фарш, варто використати протягом 4 місяців. Зазначається, що коротким є термін використання продукту, який піддали термічній обробці.

Морепродукти

Нежирна риба може зберігатися у морозилці 6 місяців, а жирна - удвічі менше. Термін зберігання консервованих морепродуктів не більше 2 місяці.

морепродукти

Молочні продукти

Наприклад, масло можна тримати у морозильній камері до 9 місяців. Молоко - 6 місяців. Морозиво до 2 місяців, а кисломолочний сир не більше місяця.

молочні продукти

Овочі

Своєю чергою, овочі у холодильнику матимуть практично стількиж вітамінів і після розморозки. В морозильній камері вони можуть нормально зберігатися протягом 12 місяців.

Стільки ж можуть зберігатися і фрукти. Єдиний виняток - цитрусові. Останні краще вжити протягом трьох місяців після замороження.

Нагадаємо, українцям розповіли, як правильно харчуватися під час Великого посту. Запасайтеся овочами та фруктами.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям нагадали, від чого варто відмовитись за сім тижнів до Великодня.

Також Знай.ua писав про те, що церква дала важливі рекомендації жінкам, які хочуть використовувати піст задля схуднення.

Дивіться: Велиий піст. Що довзволено із продуктів, а що - під забороною