Жителька столиці Олександра Навроцька розповіла, що їй загрожує штраф в розмірі 34 тис. грн тільки за те, що вона вирішила зняти на камеру поліцейських та киян, які протестували проти забудови.

Відповідний допис вона оприлюднила на власній Facebook-сторінці.

Варто зауважити, що інцидент стався ще 8 квітня на вулиці Лабораторної в Печерському районі. Саме там правоохоронці затримали місцеве населення, яке влаштувало протести проти нової забудови. Так, під гарячу руку потрапила і киянка, яка саме йшла в аптеку, та на секунду вирішила зняти все це дійство на камеру.

Наразі ж вона повідомила, що похід в аптеку для неї закінчився протоколом - її загрожує штраф 34 тис. грн за порушення карантину і непокору поліції.

Затримана жінка

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Я вийшла з дому приблизно о 16:30 в аптеку. Звичайно, я була в масці і мала посвідчення моєї особистості. Коли я вийшла з дому, на шляху в аптеку вже був натовп поліцейських і кілька моїх сусідів. Я звернулася до працівників поліції з проханням пояснити, що трапилося. Не отримавши коректної відповіді я перейшла на іншу сторону вулиці, щоб уникнути натовпу і почала знімати", - описала ту ситуацію жінка.

Пізніше до неї підбігли троє правоохоронців та силою затягнути в автобус, набитий людьми.

"Коли мене затримували, мені вивернули руку, почали крутити, як якусь терористку. Я декілька разів непритомніла. Швидку мені поліція не викликала, хоча про це просили декілька разів. У непритомному стані мене затягли до автобуса, пізніше мене в ньому поставили на коліна. Я просто була шокована. Коли прийшла до тями, то зрозуміла що крім мене в автобусі було ще десь 30 людей. Дзвонити рідним і адвокату заборонили", – каже киянка.

Також вона додала, що в Печерському райвідділі їй не пояснили причини затримання, але протоколи про адмінправопорушення склали. І тепер їй загрожує штраф в 17-35 тис грн за порушення карантину і ще один штраф за непокору поліції.

Скріншот допису

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, комендантська година в Україні - в яких областях будуть введені жорсткі обмеження

Як повідомляв портал "Знай.ua", карантин для українців послаблять, у МОЗ назвали точні терміни.

Також "Знай.ua" писав, Зеленський пояснив, що чекає на заробітчан після повернення додому.