Держава заплатить українцям додаткові посібники на період карантину з-за коронавіруса. Про це заявила глава Мінсоцполітики Марина Лазебна в ефірі програми "Право на владу". Як зазначається, виплати отримають люди, у яких є діти до 10 років. Допомога пропонується одному з батьків. Але гроші отримають не всі — ці виплати розраховані на фізичних осіб-підприємців, у яких немає найманих працівників і на період введених обмежувальних заходів були змушені заморозити свій бізнес і втратили прибуток.

Посібник буде дорівнювати прожитковому мінімуму. Нагадаємо, що загальний розмір прожиткового мінімуму на одну людину а в розрахунку на місяць з 1 січня 2020 року в Україні становить 2027 гривень.

"Є фізичні особи-підприємці та інші самозайняті, яким зараз дуже складно, але вони не хочуть припиняти підприємницьку діяльність і фактично пішли у неоплачувану відпустку. Такі особи не можуть прийти в центр зайнятості та отримати статус безробітного", - сказала Лазебна.

За словами міністра, такі виплати будуть здійснюватися під час дії карантину, а також протягом 30 днів після його завершення в залежності від ситуації з карантинними заходами, станом економіки країни.

Міністр запевнила, що рішення про надання такої допомоги уряд прийме вже найближчим часом.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.uа, окупанти наплювали на карантин і обстріляли Донбас, поранений захисник України.

Знай.uа писав, комендантську годину в Україні - в яких галузях будуть введені жорсткі обмеження.