З Вербної неділі починається останній Страсний тиждень посту. У цей день прийнято вітати один одного, відвідувати служби і святити гілочки верби.

Вони символізують пальмові гілки, якими вітали вхід Ісуса в Єрусалим напередодні його розп'яття. Вважається, що гілки верби захистять будинок від пожеж і повеней, а його господарів - від хвороб, бідності і негараздів.

В таке чудове свято бажаю, щоб разом з освяченою вербою в ваш будинок увійшли благодать, достаток і радість. А душа нехай цвіте і сяє, як весняні квіти. Нехай будуть поруч ті, хто дорогий і коханий. Нехай Господь береже ваш будинок і дарує здоров'я всім його жителям.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Вітаю з Вербною Неділею! Бажаю світлих і чистих почуттів, удачі, везіння, добра і достатку. Нехай підуть з життя сум'яття і сумніви, поступаючись місцем міцному здоров'ю, благословення, миру і любові.

Вітаю з Вербною Неділею! Бажаю бути сильною людиною, як горда і терпляча верба, бажаю міцного здоров'я і гармонії душі, благодаті в житті і допомоги небес у важку хвилину.

З Вербною неділею! Нехай верба обдарує міцним здоров'ям і щирою любов'ю. Нехай всі тривоги і негоди підуть і закриють двері. Бажаю чистих і щирих відносин з оточуючими, легкості на душі, тепла в серці, щастя в домі і краси навколо.

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", вербну неділю традиційно святкують за тиждень до Великодня. У 2018 році цей день випадає на 1 квітня. Так, це свято вважається одним з найбільш шанованих в церкві.

Варто відзначити, що він присвячений дню, коли Ісус в'їхав до Єрусалиму. Люди радісно зустрічали його піснями і квітами, а також стелили під ноги осла гілки пальми, яка символізує чистоту і непогрішність. Оскільки пальма в наших широтах не росте, в православній традиції її замінили вербою, яка цвіте першої після приходу весни.

У Вербну неділю здавна збереглася традиція: щоб бути здоровими, люди трохи б'ють одне одного гілками верби, особливо дітей, бажають здоров'я і благополуччя в родині. Також, щоб жодна хвороба не причепилася, з'їдають по 9 бруньок верби.
Також рекомендується у Вербну неділю зайнятися пересадкою кімнатних рослин – вони будуть відмінно рости й залучати у будинок багатство, щоправда рослину необхідно саджати з товстим листям.