Через епідемію COVID-19 урочисті заходи пройшли без традиційних масових обрядів. Але це не завадило усім католикам відзначити одне з найголовніших релігійних свят.

Про це пише Vatican News.

Папа Римський Франциск закликав протистояти епідемії та припинити всі війни на планеті.

"Сьогодні ввечері ми здобуваємо фундаментальне право: право на надію. Це нова і жива надія, яка відходить від Бога. Це не просто оптимізм; це дар із небес, який ми не можемо отримати самі", - зазначає Папа Римський Франциск.

Також Папа Римський наголосив, що світ має негайно припинити усі війни.

"Давайте змусимо замовкнути крикі смерті, більше ніяких войн! Нам потрібен хліб, а не зброя. Нехай аборти і вбивство невинних життів закінчуються", - наголосив Папа Римський Франциск.

Папа Франциск проводить великодню службу у майже порожній базиліці Святого Петра, акцентуючи свою проповідь на посланні Ісуса надії та дару мужності через "переконання, що Бог здатний зробити так, щоб все працювало на благо"

Однак мільйони по всьому світу приєдналися до вікарія Христа через телебачення, радіо та інші цифрові платформи, щоб почути, як Пасхальна промова знову лунала в їхніх серцях, у їхніх домівках та в усьому світі.

Надія - це наше право, заявив папа Франциск. Це надія, яка походить від Бога. Це не оптимізм, уточнив він, а "подарунок з неба", який ми "не заробили самостійно". "Все буде добре", - це було нашим скандуванням протягом останніх тижнів, - визнав він. Але з плином тижнів "найсміливіша надія може розвіятися".