Шахраї почали розсилку повідомлень, у яких вони видають себе за представників ПриватБанку. Під виглядом пропозиції фінансової допомоги у розмірі 800 гривень, яку начебто за наказом президента Володимира Зеленського нададуть усім українцям для підтримки під час пандемії коронавірусу COVID-19, зловмисники намагалися отримати від клієнтів банку конфіденційну інформацію про платіжні картки.

Про це повідомляє низка Telegram-каналів.

Шахраї запевняли у повідомленнях, розісланих через мессенджери, що повертати кошти не доведеться. Для їх отримання треба було у відповідь надіслати номер картки, термін її дії та CVV-код - саме останній і дозволяє протизаконний доступ до рахунків власника карток.

Фото Telegram
Фото Telegram

Щоб не потрапити у руки зловмисників і уникнути фінансових втрат, спеціалісти нагадують про необхідність тримати в секреті дані своєї платіжної або кредитної картки. Їх не можна повідомляти третім особам, навіть співробітникам банку.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також дійсності не відповідають повідомлення про разові виплати всім українцям.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ПриватБанк несподівано звернувся до українців із важливою заявою: закривають рахунки і картки.

Як повідомляв портал "Знай.ua", ПриватБанк роз'яснив, хто може розраховувати на "кредитні канікули".

Також "Знай.ua" писав, що ПриватБанк дав масштабний збій, гроші українців під загрозою: що відбувається.