У Київській області біля міста Чорнобиль ситуація з лісовими пожежами потихеньку пом'якшується. Заступник міністра МВС України Антон Геращенко заявив, що "спостерігається незначне тління лісової підстилки".

"Пожежа в Чорнобилі: станом на 7 ранку відкритого вогню немає, спостерігається незначне тління лісової підстилки. Інженерною технікою створено близько 110 км мінералізованих смуг.", - повідомляє Антон Геращенко в мережі Facebook.

Публікація Антона Геращенка, Facebook
Публікація Антона Геращенка, Facebook

Проте в Telegram-каналі Klymenko Time з'явилася інформація, що пожежі в Чорнобилі тривають і в уряді вже з'явилася реакція.

Пожежа в Чорнобилі, скріншот: YouTube
Пожежа в Чорнобилі, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Сьогодні президент Зеленський планує зустрітися головою Держслужби з надзвичайних ситуацій. Очолює ДСНС кадровий "рятувальник" Микола Чечоткін – був призначений на цю посаду ще в 2015 році, змінивши Зоряна Шкіряка після епічно — провальною поїздки "героя Майдану" в Непал. Чечоткін чи не один з топ-чиновників, навколо якого за ці п'ять років не було гучних медійних скандалів. Ну крім того, що у вересні 2019 ДБР початок розслідування проти Чечоткіна за ст. 382 (невиконання судового рішення). У рамках справи була зроблена спроба через суд зобов'язати ДБР невідкладно вручити Чечеткину повідомлення про підозру, ініціювати відсторонення його від посади та арешт 1,7 млн гривень на банківських рахунках Держнс. Але Печерський районний і київський апеляційні суди відмовилися зобов'язати ДБР виконувати зазначені дії. Чиновник без скандалів – дивовижний кейс для України.", - пишуть у Telegram-каналі.

Також журналісти додають, що український уряд виділив МВС для ДСНС додаткові 100 мільйонів гривень. При цьому раніше в секвестр бюджету витрати на ДСНС зменшили на 788 тис. грн. Загальний бюджет служби становить 15,3 млрд грн. Для порівняння, бюджет МВС – 93 млрд, у прикордонників – майже 13 млрд.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, пожежі в Чорнобильській зоні підібралися до реакторів та ядерних відходів – з'явилося свіже відео.

Як повідомляв Знай.uа 5 років в'язниці і 150 тисяч штрафу - в Україні вводять нові правила.

Знай.uа писав, коні Пржевальського на згарищі — мережа вразило сумне відео про наслідки пожеж біля ЧАЕС.