Прибуття у Варшаву найбільшого в світі транспортного літака Ан-225 "Мрія", який привіз медичний вантаж з Китаю, викликало великий розголос.

Про це в Facebook повідомив журналіст Юрій Опока.

"Приземлення "Мрії" у Варшаві стало цілим інформаційним явищем. Півмільйона переглядів за дві години, лайки, коментарі, шери. І це не через корисний вантаж, а через статус літака - найбільший у світі. Унікальний інструмент культурної та економічної дипломатії, який ще й гроші заробляє", - написав він.

приземлення "Мрії" у Варшаві, фото:Ministerstwo aktywów państwowych
приземлення "Мрії" у Варшаві, фото:Ministerstwo aktywów państwowych

У той же час журналіст звернув увагу на медійне позиціюнування - у більшості польських ЗМІ повідомлялось про радянське "походження гіганта". Юрій Опока зазначив, що це є важливою проблемою.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

скріншот з Facebook
скріншот з Facebook

Трансляцію прибуття "Мрії" у столицю Польщі вів аеропорт.

Літак-гігант здійснив коло пошани перед першим в історії приземленням у варшавському аеропорту. Авіалайнер пройшов на невеликій висоті над злітно-посадковою смугою не випускаючи шасі, помахав крилами в знак привітання, а потім пішов на друге коло.

Через кілька хвилин пілоти "Мрії" розвернули авіалайнер на 360 градусів і сіли на смугу.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "Мрія" здійснила перший рейс після модернізації

Як повідомляв портал Знай.ua, політ українського гіганта "Мрія" показали очима пілота

Також Знай.ua писав, український літак Ан-225 "Мрія" здійснював посадку в одному з аеропортів Саудівської Аравії, в момент, коли здійнялась піщана буря.