Вчора, 15 квітня, збройні формування Російської Федерації здійснили обстріл позицій Об'єднаних сил з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Українським бійцям вдалося поранити двох російських найманців. Прес штаб ООС опублікував зведення станом на 07:00 16 квітня 2020 року.

"15 квітня збройні формування Російської Федерації тричі порушили встановлений на Донбасі режим всеохоплюючого і безстрокового припинення вогню. Противник вів обстріл по наших позиціях з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. У відповідь українські захисники з допомогою штатних вогневих засобів змусили окупаційні підрозділи припинити злочинну збройну активність", - сказано в повідомленні.

Російські найманці обстріляли позиції українських військовослужбовців біля міста Попасна з кулеметів і стрілецької зброї. Біля села Кримське підрозділу ООС зафіксували використання противником гранатометів великого калібру.

Ситуація на Донбасі, скріншот: ООС / Facebook
Ситуація на Донбасі, скріншот: ООС / Facebook

"На провокаційні обстріли українські військовослужбовці дали результативну і адекватну відповідь, тому до вечора окупанти в цьому районі повернулися до дотримання режиму "Тиші". В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник обстріляв наші позиції поруч з селом Водяне з ручних протитанкових гранатометів і кулеметів великого калібру. За добу, в результаті обстрілу ворожих втрат серед наших військових не було", - пишуть в ООС.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

Українські бійці за даними розвідки за добу змогли поранити двох російських найманців. Втрат серед українських бійців за добу немає, а ситуація в районі проведення ООС залишається контрольованою.

Зведення станом на 07:00 16 квітня 2020 року #ООС #операція_ОС #ранкове_зведення Упродовж 15 квітня збройні...

Geplaatst door Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation op Woensdag 15 april 2020

Тим часом почався черговий етап обміну утримуваними особами. Україна поверне додому 19 своїх громадян, які перебували в неволі на окупованих територіях.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ВСУ змусили ворога припинити вогонь на Донбасі.

Як повідомляв Знай. ua, ВСУ не залишили армії Путіна вибору, окупанти нарешті замовкли

.Також Знай. ua писав, що бійці ВСУ блиснули залізними зубами, окупантам можна боятися.