16 квітня в Україні відбувся перший в цьому році обмін полоненими між Україною і терористичними організаціями ЛНР і ДНР. На територію нашої країни повернулося 9 осіб з Донецької області і ще 11 – з Луганської. Всі вони відбували терміни в колоніях самопроголошених псевдореспублик за активну проукраїнську позицію. Тепер для цих людей життя починається заново. Як повідомила омбудсмен України Людмила Денисова, обмін відбувся без інцидентів.

Звільнені українці, фото: Telegram-канал Людмили Денисової
Звільнені українці, фото: Telegram-канал Людмили Денисової

Однак для обміняних людей нове життя починається з обсервації. Нове життя вони почнуть з двотижневого карантину в спеціалізованому закладі. Обсервація для людей, що повернулися з ОРДЛО, обов'язкова, оскільки на окупованих територіях зафіксована серйозна спалах коронавіруса.

Людмила Денісова, фото: 5 канал
Людмила Денісова, фото: 5 канал

В установі людям буде надана вся необхідна допомога. З ними працюватимуть медики і психологи. Незважаючи на те, що звільненим доведеться провести ще два тижні в закритому закладі, вони всі в доброму настрої. Так чи інакше вони повернулися туди, де їх справжній будинок.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українцям пояснили, що таке громадське місце і де потрібно носити медичну маску.

Як повідомляв Знай. ua у Києві з'являться пункти прийому використаних масок і рукавичок.

Також Знай.іа писав, що Меттью Макконахі показав, як за хвилину зробити маску з трьох предметів.