Україна вперше у своїй історії зустріне світле свято Великодня в умовах карантину. З'явилася інформація, що у разі непокори громадян і їх великого скупчення під час свят співробітники правоохоронних органів можуть залучати сили спецпризначення.

Про це стало відомо завдяки заяві радника міністра внутрішніх справ України Юрія Тандіта.

поліція біля храму, фото: glavcom
поліція біля храму, фото: glavcom

За словами радника, в даний момент до охорони громадського порядку та забезпечення дотримання карантину залучено майже 30 тисяч правоохоронців.

"Крім цього, у разі якихось додаткових дій або за необхідності залучатиметься більша кількість особового складу", — сказав Тандем.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Великдень, фото: скріншот з YouTube
Великдень, фото: скріншот з YouTube

Він розповів, що за статистикою люди частіше ходять до церкви в західних регіонах, тому скупчення людей імовірніше будуть саме там.

"Ми попереджаємо людей. Також ми на постійному контакті з ієрархами церков, я практично щогодини спілкуюся зі священиками різних конфесій, зокрема з керівниками церков. Можу сказати, що в цих областях ми розробили план", - зазначив радник глави МВС.

Тандіт уточнив, що говорив про це з головою Нацполіції Ігорем Клименком, і той заявив, що у разі непокори поліція діятиме згідно з постановою Кабміну №211.

"Ми будемо зупиняти цих людей, у місцях масового скупчення людей використовуватимемо сили спеціального призначення", — підкреслив він.

Крім цього, радник МВС нагадав, що попереду ще мусульманські свята, до них правоохоронці також готуються. Раніше в Православній церкві України нагадали, що великодні богослужіння 19 квітня транслюватимуть онлайн, тому закликали віруючих залишитися вдома і, за можливості допомогти нужденним.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, під Києвом суперечка приятелів обернулася кривавою трагедією.

Як повідомляв Знай.uа московський патріархат відкриє церкви на Великдень — але за однієї умови.

Знай.uа писав, в Україні перерахують субсидії за березень — в Мінсоцполітики заявили про зміни на період карантину.