Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що густий туман накрив Київ через горіння трав'яного настилу на Житомирщині, а також розповів, що наразі українцям, які хворі коронавірусом, підготували до використання понад 2 тис. апарат штучної вентиляції легенів.

Про таке він розповів під час свого чергового брифінгу.

Відтак, за його словами, смог, який відчувається у Києві, спричинений горінням трав'яного настилу, що сталося в Житомирський області. І наразі рятувальники вже активно локалізують ці пожежі.

Коронавірус, фото з вільних джерел
Коронавірус, фото з вільних джерел

Також він запевнив, що на сьогодні у 243 лікарнях першої хвилі, визначених для госпіталізації пацієнтів з коронавірусною хворобою, є 2071 апарат штучної вентиляції легень, серед яких задіяно 175 апаратів, тобто трохи більше 8%.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Водночас міністр наголосив, що багато українців не дотрималися рекомендації залишатися вдома у Вербну неділю та відвідали церкву. В результаті цього на 4-5 день зафіксовано зростання кількості захворювань на коронавірусну інфекцію.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що доктор Комаровський випустив чергову серію відповідей на питання публіки щодо Covid-19.

Як повідомляв портал "Знай.ua", кров Тома Хенкса допоможе вченим в розробці вакцини від коронавірусу.

Також "Знай.ua" писав, як лікують від вірусу в київській лікарні.