Деякі люди не можуть почати день без кави - і багато хто після цього може назавжди змінити звичку до кави.

Для більшості з нас, хто не може дозволити собі потужну кава-машину, щоб використовувати цілі зерна, ми часто тягнемося до великих банок з меленими зернами, щоб вони могли нормально зберігатися як мінімум кілька тижнів.

У деяких людей дивно розвивається алергічна реакція на цей широко споживаний тип кави. Просто організм так сприймає або виникає досить невинна алергія, вірно? - задається питанням Mirror.

фото Getty Images
Таргани // фото Getty Images

Виявилося - неправильно. Причина, по якій вони починають відчувати цю алергію, змусить вашу шкіру покритися мурашками.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Це тому, що якщо ви п'єте каву, приготовану з попередньо мелених зерен, у вас також є досить висока ймовірність того, що ви заварюєте собі подрібнених тарганів.

Професор біології Університету Монтани Дуглас Емлен вперше пролив світло на це питання в інтерв'ю 2009 року про своїх дослідженнях гнойових жуків.

Доктор Емлен описав, як, будучи студентом, він їздив по країні зі своїм професором, який був «сильно залежний від кофеїну» і часто змушував їхати десятки кілометрів, щоб знайти, де подають свіжомелену каву з цільних зерен.

«Я пам'ятаю, як йому було дуже важко, тому що ми витрачали багато часу на дорогу, намагаючись вгамувати його пристрасть, бо він потребував кави кожні пару годин», - сказав доктор Емлен.

фото Getty Images
Таргани // фото Getty Images

«І він, нарешті, пояснив мені, навіщо йому потрібно пити тільки цільнозерновий свіжозмелену каву - і все це через тарганів».

Після декількох років викладання ентомології, вивчення комах та їх взаємовідносин з людьми, у професора виникла сильна алергія на тарганів, з якими вони так часто "спілкувалися".

Він не міг доторкнутися до таргана, не отримавши реакції, і страждав так само, коли пив каву, приготовану з попередньо змелених зерен.

Коли професор зайнявся вивченням питання то з'ясував, що всю мелену каву переробляють з величезних куп, які швидко заражаються тарганами під час зберігання.

Він пояснив, що мало що можна зробити, щоб відфільтрувати істот. Вони водяться де ростуть зерна, де зберігаються, сортуються і перемелюють. Таким чином, цілком можуть потрапляти в банки вже меленої кави.

Потім професор вирішив завдати страшний удар ласунам заявивши, що величезні купи какао-бобів спіткала дуже схожа доля.