Журналіст Pavlovskynews Олександр Черненко вирушив до села Магдин і Лічмани, які найбільш постраждали від пожеж в Житомирській області і стали схожими на згарище. Як рятувалися від місцевих оточив їх з усіх боків вогню і де вони зараз живуть - дивіться у нашому сюжеті.

Люди буквально залишились на вулиці, страшна картина - речі в торбах, або просто складені стосами на землі, будинки згоріли. Місцеві мешканці у розпачі, кажуть, що втратили все, про що дбали ціле життя і як далі житимуть, не знають.

Пожежі на Житомирщині, фото: youtube
Пожежі на Житомирщині, фото: youtube

Результат вимірювань вмісту цезію 137 показує, що більшість лісів Овруча в полоні радіоактивного цезію, скільки його в організмі людей не виміряв поки що ніхто.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Пожежі на Житомирщині, фото: youtube
Пожежі на Житомирщині, фото: youtube

Пожежі на Житомирщині, фото: youtube
Пожежі на Житомирщині, фото: youtube

Як зазначається, евакуація місцевих жителів проводили поліція і Міністерство з надзвичайних ситуацій. Однак, рятувальні служби фізично не змогли врятувати всіх громадян.

У зв'язку з цим частину жителів виїжджали із сіл на власних автомобілях. Однак деякі відмовилися залишати худобу, тому вони пішли з села пішки. Крім цього, до процесу евакуації приєднався секретар сільради, який вивозив людей в службовому автомобілі.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, пожежі в Житомирській області розгулялися не на жарт, задіяли танки і військових - відео.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Чорнобиль третю добу нищить безжальний вогонь, гасять десятки гектарів з повітря — відео. Зона відчуження продовжує горіти, рятувальники показали відео з Чорнобиля.

Також "Знай.ua" писав, мешканці згорілих на Житомирщині сіл евакуювалися самостійно - забирали корів і йшли пішки.