Станом на ранок 6 квітня в зоні відчуження і безумовного відселення у Чорнобильській зоні тривають заходи з ліквідації двох вогнищ пожеж. Таку інформацію оприлюднили у прес-службі ДСНС.

За даними ДСНС ліквідація осередків пожеж продовжується:

  • Між с. Володимирівка і с. Жовтневе Котовського лісництва на площі близько 20 га. До гасіння залучено 124 чол. та 28 од. техніки, з них від ДСНС 74 чол. л/с та 15 од. техніки (у тому числі 2 літаки АН - 32П та гелікоптер МІ - 8). Всього з початку робіт авіацією ДСНС здійснено 42 скидання води (174 тонни), з них вертольотом МІ-8 - 27 скидів, літаками АН-32П - 15 скидів;
  • Поблизу с. Рагівка Котовського лісництва (41 квартал) на площі близько 5 га. До гасіння залучено 14 чол. та 4 од. техніки, з них від ДСНС 7 чол. л/с та 2 од. техніки. У 20 ч. 45 хв пожежу було локалізовано.

Пожежа у Чорнобилі, скріншот: ДСНС
Пожежа у Чорнобилі, скріншот: ДСНС

Крім того, повідомляється, що радіаційний фон по Києву і Київській області знаходиться в межах норми і не перевищує природних фонових значень (р. Київ - 0,014 мР / год, Київська область — в межах 0,012 мР / год, у р. Чорнобиль - 0,020 мР / год. Максимально допустимий природний фон 0,05 мР / год).

Інформація про те, що в Зоні відчуження і безумовного (обов'язкового) відселення поблизу с. Володимирівка Котовського лісництва виникла верхова лісова пожежа на площі 20 га надійшла у ДСНС 4 квітня о 13:22.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Голова Державної служби екологічної інспекції України Єгор Фірсов заявив у Facebook про те, що радіаційне випромінювання в 16 разів вище норми після лісової пожежі поблизу Чорнобиля.

"Є погані новини — у центрі пожежі радіація вище норми. Як ви бачите на відео, показники приладу становлять 2,3 при нормі 0,14. Але така ситуація тільки в осередку пожежі. На жаль, руки в нас зазвичай доходять до реформ лише тоді, коли трапляється біда. Проблема підпалів трави несвідомими громадянами навесні та восени в нас давно вже стоїть дуже гостро. Втім, штраф за таке порушення досі складає лише 175 грн. І кожен рік ми бачимо одну й ту саму картину — в усіх регіонах палають поля, очерет, ліси." Єгор Фірсов

Вогнеборці продовжують боротися з пожежою, яка виникла у Чорнобильській зоні. Ситуація складна. Вогонь поширився на Чернобильску зону 20 гектарів, але загалом палає більше 100 гектарів. Як це зараз часто буває, спочатку хтось підпалив траву, а потім вогонь перекинувся і на дерева... Є погані новини - у центрі пожежі радіація вище норми. Як ви бачите на відео, показники приладу становлять 2,3 при нормі 0,14. Але така ситуація тільки в осередку пожежі. На жаль, руки в нас зазвичай доходять до реформ лише тоді, коли трапляється біда. Проблема підпалів трави несвідомими громадянами навесні та восени в нас давно вже стоїть дуже гостро. Втім, штраф за таке порушення досі складає лише 175 грн. І кожен рік ми бачимо одну й ту саму картину - в усіх регіонах палають поля, очерет, ліси. Це варварство необхідно нарешті вже припиняти. На першому ж засіданні парламенту депутати мають суттєво підняти штрафи за підпал трави. За відсутність маски зараз вас можуть покарати на 17 тисяч гривень. А за підпал, який може забрати чиєсь життя (як вже недавно відбулося на Житомирщині), штраф мізерний. Так тривати більше не може. Штрафи за підпали мають бути збільшені у 50-100 разів. Відповідні законопроекти є. Сподіваюся, вони будуть проголосовані. Інакше масштабні пожежі будуть і надалі відбуватися кожної осені та весни.

Geplaatst door Єгор Фірсов op Zondag 5 april 2020

Скріншот: facebook.com/egor.firsov
Скріншот: facebook.com/egor.firsov

Радіація в Чорнобилі, скріншот: facebook.com/egor.firsov
Радіація в Чорнобилі, скріншот: facebook.com/egor.firsov


Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, нова пожежа та ще більше радіації – пекельне полум'я з'їдає Чорнобильську зону, закривайте вікна

Як повідомляв портал "Знай.ua", небезпека більша за пандемію, киян благають не виходити з дому

Також "Знай.ua" писав, Київ охопили масштабні пожежі, рятувальники збиваються з ніг, - "Діє команда паліїв?". Місто вже кілька днів бореться з пожежами