Люди, які страждають онкозахворюваннями, зіткнулися з особливими труднощами із-за пандемії коронавіруса. Щорічно діагностується 140 тисяч випадків появи пухлини в українців. Більш 1.3 мільйонів людей у світі щодня проходять лікування або справляються з онкозахворюваннями. Проте зараз ситуація змінилася. Навіть приїхати в місцевий онкоцентр – величезна проблема, не кажучи вже про лікування за кордоном. Ліків немає, або ж їх вартість непідйомна. І ці люди критично потребують державної допомоги.

онкологія
онкологія

У зв'язку з цим 15 організацій та благодійних фондів України, що працюють з онкохворими, підготували звернення до уряду. Вони просять парламент, Моз, профільний Підкомітет розробити програму заходів, яка забезпечить підтримку онкохворих користувачів на час карантину. Крім того, співтовариство закликає суспільство і журналістів надати розголосу цій темі, і допомогти людям, для яких щогодини грає найважливішу роль.
Людмила Пухляк, засновниця спільноти “Онкобудни”, розповіла, що сьогодні рак перестав бути вироком. Проте в нашій країні боротьба з хворобою все одно те саме з війною. В нинішніх умовах онкохворі стали заручниками карантину. Тому зараз спільнота просить уряд знайти вирішення ключових проблем онкохворих. Для них коронавірус – далеко не головна загроза життю.

Нагадаємо: "Ти наш воїн" - нападник Атлетіко захопив мужнім вчинком заради онкохворої матері.

Раніше Знай.uа писав, що десантники з легендарної бригади рятують онкохворих дітей - "Щоб малеча дихала".

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Також Знай.uа" писав, українські військові потрапили під кулі окупантів на Донбасі – в ООС повідомили про поранених. Збройні формування Російської Федерації сім разів порушили режим припинення вогню