Люди масово страждають від "епідемії" безробіття, що загрожує країні

У мережі оприлюднили жахливі дані щодо того, скільки безробітних з'явилося через смертельний коронавірус в США. І варто зауважити, що цей період в Америці вже порівнюють з часами Великої депресії в 1929-1930-х роках.

Безробітні українці, скріншот: YouTube
Безробітні українці, скріншот: YouTube

Варто зауважити, що Велика депресія — це економічна криза, який мав початок в США, а потім розширила свої кордони і більшість капіталістичних країн світу. За різними підрахунками, під час цього періоду світовий ВВП скоротився на 15%, а безробітним став кожен четвертий американець.

Ляшко довелося виправдовуватися за мізерні аванси

Популярні новини зараз
Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Кого не мобілізують до армії: перелік професій Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

В умовах боротьби з пандемією головними героями стають медики, які знаходяться на передовій запеклої війни з небезпечним вірусом Covid-19. Але, на жаль, в Україні до медичних працівників з боку держави залишається зневажливе ставлення, незважаючи на всі обіцянки влади.

Коли лікарі, які борються з коронавірусом у регіонах, отримають обіцяні 300% доплат?

Коли лікарі, які борються з коронавірусом у регіонах, отримають обіцяні 300% доплат? Чому виникли борги із зарплатні медикам? На ці питання в ефірі ток-шоу «Право на владу» відповів заступник міністра охорони здоров’я України, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Geplaatst door ПРАВО НА ВЛАДУ op Donderdag 23 april 2020

Медики скаржаться на мізерні аванси, отримані ними в квітні. Наприклад, молодший медичний персонал, медсестри отримали 1500 грн. Приблизно такі ж суми отримують і інтерни, які відважно стали до ладу, щоб допомогти боротися за життя українців. І такі мізерні виплати виглядають, як знущання над медиками.

Розорені підприємці повстали проти влади і олігархів

Українські підприємці малого та середнього бізнесу влаштували масштабний мітинг, "проїхавшись" по п'яти великих містах України, щоб влада звернула на них увагу і пішла на поступки через коронавірус, який і паралізував держава.

Мітинг, фото: Інформатор
Мітинг, фото: Інформатор

Отже, українські підприємці під девізом "Подвійні стандарти: влада ти з ким?" провели у п'яти містах України мітинги: в Кривому розі, Одесі, Запоріжжі, Черкасах та Нікополі. Таким чином вони намагалися привернути увагу до проблем дрібних і середніх підприємців, яких карантин замкнув по домівках, позбавив роботи, а їх прибутку компанії. При цьому орендні і комунальні платежі, зарплата персоналу і податки їм ніхто не відміняв.

Зеленський записав термінове звернення до українців

Президент Володимир Зеленський звернувся до українців щодо пандемії коронавіруса і карантину в Україні. Відеозвернення українського лідера опублікував Офіс Президента.

Президент повідомив, що Єврокомісія надасть Україні допомогу для протидії вірусу у розмірі 1,2 млрд євро. Ці кошти можуть гарантувати макрофінансову стабільність в країні і пом'якшити негативні наслідки пандемії для громадян.

Экс-глава "Укрзалізниці" за місяць заробив більше президента США

Колишній глава "Укрзалізниці" Желько Марчек, який тимчасово виконував обов'язки керівника держкомпанії, задекларував 1,31 млн гривень заробітної плати у квітні. Ця сума значно більша тієї, яку він задекларував у минулому місяці.

Желько Марчек, фото: landlord.ua
Желько Марчек, фото: landlord.ua

Так, 6 квітня Марчек отримав 257 947 гривень зарплати за основним місцем роботи - АТ "Укрзалізниця". Також по 17 квітня він задекларував 1 053 295 гривень зарплати в "Укрзалізниці".