Багато хто сьогодні скаржаться на те, що волосся в умовах пандемії відросло, а перукарні та салони закриті. Що ж робити та як бути? Гадаємо, прийшла пора навчитися стригтися самому. Якщо немає вибору, тоді знадобляться універсальні поради, як підстригтися в домашніх умовах правильно. І без шкоди для свого волосся.

Як навчитися стригти ножицями вдома?

На жаль, не всім щастить жити вдома із майстром стрижок. Але давайте не будемо впадати у відчай і навчимося, як можна постригтися вдома самій або самому рівно та без вад.

Не знаєте із чого почати, коли волосся дуже сильно відросло? Тоді ця стаття саме для вас. Якщо чоловікові або жінці, хлопцеві чи дівчині складно впоратися із ножицями, щоб постригтися вдома, ми знаємо, як уникнути катастрофи. Давайте усвідомимо елементарні основи й зрозуміємо, як навчитися стригти ножицями або машинкою в домашніх умовах.

Каскадом, каре, напівбоксом, волосся драбинкою... Мова, звичайно ж, не піде про супер-стрижки. Ми поговоримо про те, як правильно постригти волосся вдома або прибрати кінчики, підрівняти довжину й профілювати, щоб небажана шевелюра прийняла більш респектабельний вигляд.

Звичайно ж, ваша зачіска не буде ідеальною, як у стиліста. Однак краще привести своє волосся до ладу, ніж ходити із безладною копицею волосся на голові. Сьогодні у домашніх умовах люди на карантині чого тільки не освоюють. І зачіски не стали винятком.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як постригтися вдома, скріншот із YouTube
Як постригтися вдома, скріншот із YouTube

Перш за все вам знадобиться більше дзеркало, щоб ви добре себе бачили. Це місце повинно бути максимально освітленим. Попередньо знадобиться замовити інструменти в інтернеті. Купити машинку для стрижки або запастися професійними ножицями.

Приготувати пульверизатор, дівчині або жінці знадобляться також затискачі й ножиці для філірування. Хоча стрижки деяких чоловіків також припускають їх використання.

Найкраще підрізати вологе, а не сухе волосся. Якщо це стрижка дівчині, необхідно попередньо випрямити волосся гарячими випрямлячами у разі їх постійного використання. Подібна процедура випрямлення локонів допоможе постригти чубчик, волосся або прибрати посічені кінці рівніше й правильно.

Як постригтися вдома, скріншот із YouTube
Як постригтися вдома, скріншот із YouTube

Ніякі засоби для укладання волосся краще не наносити. Це краще зробити вже потім, після стрижки. Щоб прибрати кінчики волосся, необхідно зробити горизонтальний проділ. Використовувати при зрізі ножицями тонкий гребінець із частими зубчиками.

Відокремити вологе пасмо й постаратися зрізати тонким пробним шаром. Якщо необхідно, шпилькою зафіксувати вільне волосся на голові. Поступово звільняючи закріплені локони й обрізаючи акуратно кінчики волосся до потрібної довжини.

Коли опускатимете пасма волосся, зібрані на верхівку шпилькою, то обрізати до тієї довжини локонів, які вже обрізані. Перевірити, чи рівно й гарно пострижені кінчики, дивлячись у дзеркало. У разі необхідності треба підрівняти. Краще зрізати пасма під невеликим нахилом.

Як постригтися вдома, скріншот із YouTube
Як постригтися вдома, скріншот із YouTube

Як постригти волосся каскадом, v-образно або із переходом?

Якщо потрібно постригти волосся із переходом, то варто це робити під кутом. Можна використовувати техніку «головою вниз». Тільки не різати все волосся одним махом. А робити це поетапно, постійно розчісуючи його у нахилі й зрізуючи частинами.

Ще один варіант, як постригти волосся: зібравши його у хвіст. Потрібно нахилити голову вниз та зібрати волосся у хвіст резинкою якомога ближче до лобової частини. Потім кінчики волосся закріпити іншою резинкою, залишивши вільною ту частину волосся, яку потрібно зрізати. І акуратно зрізати по кромці резинки.

Потім звільнити локони від резинок. Якщо будуть стирчати кінці, обстригти та вирівняти їх. Більш швидкий спосіб постригти себе самостійно вдома, - зібрати волосся у два хвости.

Для цього локони необхідно поділити на дві рівні пасма по проділу. І надіти резинки, опустивши їх до тієї частини, яку ви хочете зрізати. Якщо ви будете підстригати волосся під кутом, тоді вийде v-подібна зачіска.

Більш складний варіант - зробити 6 хвостиків. Для цього необхідно зробити 6 однакових пасом. Розділити локони на хвостики: посередині 2, зліва 2 та праворуч 2. Вони повинні бути рівномірні.

Кожен хвіст варто стригти по черзі. Не забудьте обов'язково зволожити волосся перед стрижкою. Змочіть його злегка водою із пульверизатора. Після того, як знімете кінчики волосся, звільніть їх від резинок.

Як постригтися вдома, скріншот із YouTube
Як постригтися вдома, скріншот із YouTube

Ще один зручний варіант для того, щоб постригти довге волосся гарно й рівно правильно, - використовувати із цією метою спеціальний рівень для фіксації волосся, який дозволяє прибрати зайве волосся рівно. За допомогою такого ж рівня можна постригти рівно й правильно чубок.

Стрижку каскадом у домашніх умовах зробити можна. І це не так вже й складно. По-перше, необхідно розчесати волосся. І зібрати його попереду в положенні паралельно підлозі. Потім зав'язати локони резинкою, зібравши їх угорі хвостом.

Далі закріпити їх другою резинкою внизу. Необхідно обрати ту довжину, на яку ви хочете підрізати волосся. Відрізати зайве варто під кутом, щоб ножиці при цьому були паралельно обличчю.

Тільки у такому випадку ваші локони будуть підстриженими, як необхідно для каскаду - драбинкою. А ззаду вони вийдуть півколом. Тож у самостійній стрижці волосся немає нічого складного. Головне - хороші ножиці, ніякого страху, гарне освітлення, дзеркало та контрольований результат.

Як постригтися вдома, скріншот із YouTube
Як постригтися вдома, скріншот із YouTube

Як правильно філірувати волосся самому?

Філіровка допомагає зробити волосся більш об'ємним. Крім цього, локони виглядають більш природними та гарно лягають. Техніки филирования бувають найрізноманітнішими. У домашніх умовах самому можна використовувати спеціальні перукарські ножиці для створення форми.

Філіровка допомагає позбутися від сухих посічені кінчиків. Волосся стає більш пишним, легким та має гарний зовнішній вигляд. Філіровка пом'якшує переходи стрижки й проріджує посічене волосся. Її варто використовувати для густого довгого та середнього за довжиною волосся.

Філірування можна використовувати, коли стрижка каскадом, рвана, драбинка. Призначення філірування у тому, щоб пом'якшити переходи та створити м'який легкий контур. Воно прибере посічені кінчики. Якщо ж волосся не стригти, а тільки філірувати, то збереже довжину.

Краще філірувати рівні локони. Це можна робити без стрижки або після неї, перед укладанням. Філіруємо, можна рухатися ножицями від коренів донизу, проріджуючи пасма. Таке філірування підходить для стрижки каскадом або драбинкою. Заточені філіровочні ножиці зададуть кінчикам волосся потрібного напрямку.

Для філірувания можна використовувати також метод джгута. Для цього кожне пасмо волосся скручується джгутом. У даному випадку можна використовувати як філіровочні ножиці, так і користуватися машинкою.

Але у домашніх умовах краще не варто використовувати машинку для філірування. Оскільки люди недосвідчені можуть нашкодити собі й зробити машинкою залисини або негарний перехід. Якщо ви буде філірувати волосся вдома самостійно, краще робити це ножицями під кутом 90°. Розташовувати інструмент перпендикулярно, роблячи чіткий зріз.

Як постригти волосся машинкою коротко або налисо?

Чоловікові або хлопцю можна зробити вдома стрижку бокс або напівбокс, постригтися наголо. Необов'язково купувати для цього дорогу машинку. Хіба тільки, якщо ви і у майбутньому маєте намір використовувати машинку постійно. І стригтися вдома самому.

Як постригтися вдома, скріншот із YouTube
Як постригтися вдома, скріншот із YouTube

Важливо, щоб машинка була неважкою за вагою. Можна віддати перевагу роторному типу. Краще брати інструмент із самозагострювальним лезом на автономному живленні з перемиканням швидкостей.

Варто стригти машинкою зволожене волосся. Необхідно взяти прядку волосся. Зафіксувати його середнім та вказівним пальцем. Трохи натягнути пасмо й зробити машинкою зріз. Обробити таким чином всю поверхню голови.

Якщо необхідно зробити переходи, поміняти насадки по потрібній довжині. Коли будете стригти машинкою, то рухайтеся нею у напрямку проти росту волосся. Якщо у вас вдома немає помічника, і доведеться стригтися машинкою самому, складніше справа йде із потилицею.

Для того, щоб постригти себе правильно, доведеться добре виглядати у дзеркало, добряче повертаючи при цьому голову вліво й вправо. Якщо потрібно зробити зачіску із проділом, то зробіть його. І почніть обробляти спочатку лівий бік, а потім - правий.

Коли візьмете машинку в руку, працюйте нею плавно й не поспішаючи. А якщо хочете постригтися налисо, приготуйте бритву із трьома лезами, піну або гель для гоління й після, рушник.

Як постригтися вдома, скріншот із YouTube
Як постригтися вдома, скріншот із YouTube

Ще вам знадобиться скористатися машинкою, щоб максимально вкоротити волосся. На голові має бути 2-3 мм волосся. Потім необхідно нанести на голову пінку для гоління. І починати вести бритву від чола до потилиці.

Пройтися таким чином по всій голові. Потім добрити ті ділянки, які залишилися пропущеними. Перевірте області за вухами, потилицю. Нанесіть гель після гоління, щоб не було роздратування.

Можна використовувати класичний спосіб підготовки голови до гоління налисо. Взяти распаренное рушник. І покласти його хвилин на 10 на голову. Тоді голити буде легше. Не забувайте, що лиса голова дуже ніжна. І потребує додаткового захисту.

Фото

Як постригтися вдома, скріншот із YouTube
Як постригтися вдома, скріншот із YouTube

Як постригтися вдома, скріншот із YouTube
Як постригтися вдома, скріншот із YouTube

Як постригтися вдома, скріншот із YouTube
Як постригтися вдома, скріншот із YouTube

Як постригтися вдома, скріншот із YouTube
Як постригтися вдома, скріншот із YouTube

Як постригтися вдома, скріншот із YouTube
Як постригтися вдома, скріншот із YouTube

Як постригтися вдома, скріншот із YouTube
Як постригтися вдома, скріншот із YouTube

Відео