Юні українці вирішили звернутись до паліїв сухої трави пристрасною піснею та закликати їх опам'ятатися, "включити мозок" і не губити природу і своє майбутнє.

В мережі оприлюднили кліп на пісню "Підпал" у виконанні дітей із Творчої шкоди Павла Табакова.

"Підпал" – не просто пісня, це крик душі рятувальників, артистів творчої школи Павла Табакова і природи", - написали автори під кліпом.

Від початку 2020 року на території України пожежники близько 28 000 разів рятували екосистему від вогню. Вигоріло понад 50 000 гектарів землі. Київ через лісові пожежі кілька разів ставав світовим лідером із забруднення повітря. Підпали сухостою залишили безхатьками сотні людей, а також забрали життя десятків тисяч тварин, птахів, комах та інших живих істот. Крім усього, дим від згарищ провокує ракові захворюваня у людей.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Сам кліп знімали на справжньому згарищі – під наглядом Головного управління ДСНС України у Львівській області. Дехто з дітей, вперше опинившись у мертвому лісі, не зміг втримати сліз. А випадкова знахідка згорілої пташки ніколи не забудеться. Підпал – це злочин!

Діти, які бачили на власні очі наслідки пожеж, закликають "включити мозок" і перестати палити траву, не спалювати наші ліси, не руйнувати землю на якій ми живемо, адже "де вогонь проходить, там земля вже мертва".

"Не пали траву ти,

не принось у жертву

Де вогонь проходить

там земля вже мертва

Не пали майбутнє,

хтось живе у травах

Вб‘єш природу-мати у вогня загравах", - закликають юні українці.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, під Києвом палій перетворив півсела на попелище

Як повідомляв портал Знай.ua, пожежа в Чорнобилі "зжерла" гектари лісу

Також Знай.ua писав, слідом за Чорнобильською зоною вогонь нещадно атакував ще одну область