У четвер, 16 квітня, у Житомирській області сталося загоряння сухої трави. Вогонь знищив великий обсяг трав'яного настилу та пошкодив 8 будинків селища Новосілка.

Про це повідомляє прес-служба Держслужби України з надзвичайних ситуацій.

Загоряння сухої трави сталося в 16:56 біля села Новосілка Радомишльського району. Пожежа поширилася на будівлі і споруди села Новосілка.

В результаті вогонь пошкодив 3 житлових і 5 нежитлових будинків. Пожежа в будинках вдалося ліквідувати о 19 годині 16 квітня, а в 23:25 вдалося ліквідувати пожежу сухої трави та трав'яного настилу локалізовано.

Повідомляється, що вогонь встиг пройти 80 га трав'яного настилу та 2 га лісового масиву.

Популярні новини зараз
На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

За станом на 7 ранку 17 квітня спостерігалося тління окремих вогнищ трав'яного настилу та лісової підстилки. До гасіння пожежі задіяли 28 осіб і 7 одиниць техніки.

Проте вогонь поширюється і на інші райони Житомирської області. Тільки в Овруцькому районі вогонь знищив десятки будинків.

Так, вщент вигоріли села в Овруцькому районі: Магдин, Личмани, Рудня, Дивошина, Насіння. У селі Журба вогонь знищив церкву. Також горять величезні лісові масиви.

Люди намагаються убезпечити власні будинки, обкопують канавами села. Рятувальники вивозять місцевих жителів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, копи знайшли винуватця багатоденного пожежі в зоні ЧАЕС.

Як повідомляв Знай. ua, пожежі в зоні ЧАЕС принесли в Київ небезпечний туман.

Також Знай. ua писав, що у Львові посеред вулиці загорівся машина, очевидці приголомшили геройським вчинком.