Верховна Рада прийняла законопроект, який передбачає скасування штрафних балів за порушення ПДР, зафіксованих камерами фіксацій.

У п'ятницю, 24 квітня, на позачерговому засіданні Верховної Ради нардепи підтримали законопроект №2809, який передбачає скасування штрафних балів за порушення правил дорожнього руху, зафіксованих в автоматичності режимі.

"Проектом акта пропонується виключити з КоАП норми про дію адміністративного стягнення у вигляді штрафних балів, що накладається на громадян за правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху, зафіксованих в автоматичному режимі", - йдеться в пояснювальній записці.

Нагадаємо, що станом на зараз, кожному водієві щорічно з початку і до кінця року нараховується 150 балів.

У разі фіксації правопорушення в автоматичному режимі від загальної кількості балів громадянина, який скоїв правопорушення, віднімається кількість штрафних балів, передбачених відповідною статтею.

Тепер з кодексу буде виключено статтю про штрафні бали, а також положення, згідно з яким штраф за правопорушення, зафіксовані в автоматичному режимі, може бути накладено на громадянина після використання ним штрафних балів.

З прийняттям нового закону, штрафи потрібно буде оплачувати грішми.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, українських водіїв попередили, як будуть фіксувати порушення на дорогах

Як повідомляв портал Знай.ua, відбулася презентація системи порушень правил дорожнього руху

Також Знай.ua писав, розмови по мобільному під час руху - адміністративне правопорушення.