Коронавірус небезпечний не тільки ризиком розвитку пневмонії. COVID-19 може викликати й інші ускладнення, в тому числі у людей молодого віку. Зокрема, Washington Post повідомляє про дослідження в США, які показали, що інфікування коронавірусом підвищує ризик інсульту. Причому у групі ризику опинилися відносно молоді люди – 30-40 років.

Коронавірус, фото з вільних джерел
Коронавірус, фото з вільних джерел

Першим тривогу підняв хірург з Нью-Йорка Томас Окслі. Він розповів, що до нього надійшов чоловік 30 років, не страждає хронічними захворюваннями. У нього був діагностований лише COVID-19. Томографія показала наявність тромбу в одному з судин мозку. Однак після того як хірург побачив мозок на моніторі, він прийшов в жах. Зображення показувало, що навколо вже наявного тромбу почалося формування великої кількості нових. Окслі сказав, що в його практиці такого ніколи не було.

У Сполучених Штатах регулярно надходять повідомлення про інсультах у молодих людей, інфікованих коронавірусом. Основна група ризику – люди у віці 30-40 років. Медики вже зробили висновок, що COVID-19 набагато небезпечніше, ніж міг здаватися раніше. Він зачіпає не тільки легені, але і багато інші системи організму.

Нейрохірург Паскаль Джабур заявив, що у людей, інфікованих коронавірусом, спостерігається загадкове ускладнення згортання крові. З-за цього в головному мозку формується відразу кілька тромбів, що дуже дивно. За словами Джабура, поки медики борються з одним тромбом, в інших частинах мозку вже виникають інші, спричиняючи інсульт.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У Києві можуть відкрити ринки, але є нюанс - українців чекають жорсткі правила на базарах

Як повідомляє портал «Знай.ua» Кличко посадив на олівець Слончака за очманілі кулаки, як мер покарає забіякуватого соратника

Також «Знай.ua» писав, що Карантинні штрафи – чи доведеться платити 17 тисяч за шашлики на травневих