Стало відомо, що компанія "Епіцентр" в рамках допомоги по забезпеченню закладів охорони здоров'я необхідними засобами захисту та обладнанням для боротьби з СОVID-19 оплатила авіарейс з Китаю, який здійснив літак Ан-225 "Мрія" авіакомпанії "Антонов".

Літак в Україну привіз засоби індивідуального захисту для лікарів, 23 квітня. Президент Володимир Зеленський пояснив, що на борту літака був комерційний і гуманітарний вантажі. В рамках спільного вантажу, "Епіцентр" на гуманітарні цілі закупив для передачі в українські лікарні 2 мільйони медичних масок, 75 000 захисних костюмів, 30 000 спеціальних окулярів.

"Всі знають, що зараз у всьому світі неймовірна конкуренція за медичні товари. Ціною великих зусиль, використовуючи багаторічні контакти з виробниками і постачальниками в Китаї, компанії вдалося закупити цей вантаж для України. Після складних переговорів досягнуто домовленості з ДП "Антонов" на доставку вантажу незважаючи на величезний лист очікування на літак "Мрія", - пояснив генеральний директор ТОВ "Епіцентр" Петро Михайлишин.

Гендиректор пояснив, що частина вантажу призначалася для продажу в мережі магазинів.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

"Ми – комерційна структура, заснована на принципах великих світових компаній і працюємо, щоб забезпечити український товарами першої необхідності", - підкреслив він.

Саме в компанії "Епіцентр" ухвалили рішення не озвучувати свою участь у фінансуванні рейсу.

"Прибуття такого рейсу - це подія національного масштабу, яке має коментувати президент, як це було, наприклад, у сусідній Польщі, де подібний вантаж разом з главою держави зустрічала вся країна. Медичні товари, привезені з Китаю, необхідні для українців. Наше завдання - врятувати людей і захистити медиків, немає різниці, яка форма власності вантажу, призначеного для здійснення цієї місії", - сказав він.

Повідомляється, що частина вантажу вже передали в Хмельницьку область, а вже з 1 травня буде доставка в інші регіони України.

У компанії відзначили, що вантаж оформлений із звільненням від сплати ввізного мита і ПДВ, від якого згідно зі змінами до законодавства звільняється всі медичні товари, як гуманітарного, так і комерційного призначення.

Як відомо, Верховна Рада України з метою подолання пандемії вірусу COVID-19 прийняла Закон України, яким були звільнені від сплати ввізного мита і ПДВ товари медичного призначення, що ввозяться на митну територію України під час епідемії.

Компанія "Епіцентр" ще з початку боротьби з коронавирусной інфекцією в Україні сформувала оперативний штаб, виділили 150 млн грн на боротьбу з епідемією. Вони організували вже 15 поставок засобів захисту та дезінфекції з Китаю, які в наявності в мережі магазинів і у великих обсягах знаходяться на скаладах.