Про це пише NYP з посиланням на Reuters.

Але ресурси його приходу були вже виснажені кризою в галузі охорони здоров'я, тому священик звернувся до кардинала, відомому як «Робін Гуд Папи», який управляє благодійними організаціями Ватикану. Він перевів гроші в прихід для них.

«Я не розумію, чому цьому приділяється так багато уваги», - сказав Reuters про телефоном у четвер кардинал Конрад Краєвський. «Це звичайна робота для Церкви, це нормально. Ось як Церква - це польовий госпіталь ».

Краєвський, формальна посада якого - «папський алмонер» або розповсюджувач милостині, сказав, що транссексуали, швидше за все, не мають документів, що ускладнює їх звернення за допомогою в італійські державні служби соціального забезпечення.

«Все закрито. У них немає ніяких ресурсів. Вони пішли до пастора. Вони не могли піти до політика або парламентарія. І пастор прийшов до нас.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

«Вони дійсно знаходяться у скрутному становищі, тому що іноді у них забирають паспорти сутенери-мафіозі, які їх контролюють», - сказав він. «Ми слідуємо Євангелії».

Краєвскому 56 років, він є одним з наймолодших кардиналів у світі. Він сказав, що саме це і зробив би Ісус. І це був не перший випадок, коли польський кардинал потрапив у новини своїми деколи неортодоксальними способами роздачі благодійних внесків Папи.

У минулому році він спустився в люк, зламав поліцейську печатку і знову підключив електричні вимикачі, щоб відновити електрику для сотень бездомних, багато з яких були іммігрантами, які проживають в окупованому будинку в Римі.

Хоча Краєвський зіткнувся з тодішнім міністром внутрішніх справ Маттео Сальвіні і його антиіммігрантською політикою, італійська газета охрестила його «Робін Гудом Папи».

Хоча він намагається уникнути уваги, Краєвський став знаменитістю в Римі.

З тих пір, як тато Франциск призначив його на благодійний посаду у Ватикані в 2013 році, він став відомий тим, що одягався вночі в простий непрофесійний одяг і привозив їжу бездомним у білому фургоні.

Він також відкрив притулки біля Ватикану, де бездомні можуть помитися, постригтися і отримати медичну допомогу.