Понад 8 мільйонів пенсіонерів в травні отримають підвищену пенсію, яка в середньому зросла на понад 250 гривень.

Про це повідомили в Пенсійному фонді України.

"На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 1 квітня 2020 року № 251 "Деякі питання підвищення пенсійних виплат та надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році" Пенсійним фондом України проведено індексацію пенсій з 1 травня", - йдеться в повідомленні.

пенсіонери в Україні, фото Pxhere
пенсіонери в Україні, фото Pxhere

Зокрема, цього разу при індексації враховано, що розмір пенсійних виплат у одержувачів пенсій, призначених згідно Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування", які набули необхідного страхового стажу (35 років чоловіки та 30 років жінки), не може бути нижче 2100 гривень.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

"Перерахунок проведено автоматично (без особистих звернень) 9.9 мільйона пенсіонерів. Розмір пенсій підвищено 8.36 мільйона осіб. Середній розмір підвищення - 259,41 гривень. Виплата проіндексованих пенсій буде проводитись з 4 травня 2020 року", - повідомляють в Пенсійному фонді.

Індексація пенсій, фото: Пенсійний фонд
Індексація пенсій, фото: Пенсійний фонд

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, львів'яни отримають більше грошей, але пощастить не всім.

Як повідомляв Знай.uа ослаблення карантину і збільшення пенсії — що чекає на українців вже в травні.

Знай.uа писав, під Одесою пенсіонерки "напали" на хлопця і ледь не затоптали його через медичні маски.