ПриватБанк розіслав своїм клієнтам електронні листи з роз'ясненням нових правил переказу грошей, які вступили в силу 28 квітня 2020 року, повідомляє Знай юа.

"З 28.04.2020 набрали чинності закон про фінансовий моніторинг та інші законодавчі акти про нові вимоги до переказів. Ліміти на одні перекази зменшились, на інші – навпаки. Хочемо заспокоїти: закон суттєво не змінить життя 99% користувачів міжнародних переказів ПриватБанку, адже вони вже ідентифіковані або проходять ідентифікацію на етапі здійснення переказу; обмеження не стосуються звичайних переказів – від родичів і знайомих, зарплат, соціальних виплат, оплат товарів, робіт або послуг тощо", - йдеться у повідомленні ПриватБанку.

Також у повідомленні банку йде мова, що нові зміни дозволять ідентифікованим клієнтам ПриватБанку збільшити суми міжнародних переказів. Наприклад, переказ P2P (з картки на картку) були 15 000 грн, а стали 29 999 грн.

"Надсилання переказу із закордонної картки на картку ПриватБанку – до 29 999 грн (в екв); Надсилання з картки ПриватБанку на закордонну картку будь-якого банку світу – до 29 999 грн (в екв). По-друге, збільшено суми для SWIFT-переказів (за умови відсутності ознак ризиковості). SWIFT-переказів було до 150 000 грн (в екв.), а стало до 400 000 грн (в екв.)", - повідомляє ПриватБанк.

Також ПриватБанк уточнює, що для відправників – суму переказів без підтверджувальних документів збільшено до 400 000 грн (в екв.), а для одержувачів – автоматичне зарахування до 400 000 грн (в екв.).

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

"По-третє, законом передбачено ідентифікацію за готівковими операціями на суму від 5 000 грн. У разі здійснення декількох транзакцій, що в сумі перевищують 5 000 грн, ідентифікація обов’язкова", - резюмується в повідомленні ПриватБанку.

Повідомлення ПриватБанку на електрону пошту
Повідомлення ПриватБанку на електрону пошту

Повідомлення ПриватБанку на електрону пошту
Повідомлення ПриватБанку на електрону пошту

Раніше Знай писав, що державний банк ПриватБанк розповів, що через термінали самообслуговування Приватбанку поповнити банківські картки крім кредитних без ідентифікації можна буде тільки на суму до 5000 гривень.

Також Знай писав, що максимальна сума поповнення банківських карток (крім кредитних) через термінали самообслуговування без ідентифікації клієнта з 28 квітня знизиться з 15 тис. грн в день до 5 тис. грн у зв'язку з набуттям чинності закону про фінмоніторинг. Про це повідомили в прес-службі ПриватБанку.