У рейтингу Global Firepower армія України по загальній потужності зайняла 27 місце із 138 учасників. Експерти враховують 55 показників, в тому числі військову техніку, чисельність армії, військову інфраструктуру.

Військові, фото: ЗСУ
Військові, фото: ЗСУ

За даними порталу чисельність ЗСУ становить 250 тис чол. (резерв - 1 млн), до їх складу входять 2 026 танків, 10 135 бронемашин, 738 САУ, 2 040 артустановок і гармат, 430 ракетних систем. Авіація включає 121 вертоліт і 48 винищувачів.

Флот — один фрегат, 11 патрульних бойових катерів і один тральщик (спецкорабель з можливостями встановлення мінних загороджень).

Військові, фото: ЗСУ
Військові, фото: ЗСУ

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Слід зазначити, що рейтинг не враховує бойовий досвід армій.

У першу пʼятірку армій світу входять США, Росія, Китай, Індія і Японія. На останніх місцях Сьєра-Леоне, Сурінам, Сомалі, Ліберія і Бутан.

В Європі найсильніші Франція, Велика Британія та Італія. На останніх місцях — Словенія, Латвія і Естонія.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, окупанти запустили некеровані ракети на Донбасі, ЗСУ відреагували блискавично.

Як повідомляв портал Знай.uа, ЗСУ змусили противника припинити обстріли — окупанти поплатилися безпілотником і двома вантажівками.

Також портал Знай.uа писав, що жителі Донбасу прокинулися під постріли ворожих гранатометів.