День Матері – одне з найвідоміших свят на Заході, але, на жаль, не популярне у нашій країні. Його прийнято відзначати в другу неділю травня, в цьому році – 10 травня. Вперше його запропонували святкувати ще в 1872 році, однак офіційним він став лише в 1910 році, коли таким його визнав штат Вірджинія. За 110 років існування сформувалося безліч традицій. Розглянемо найбільш цікаві з них.

У Сполучених Штатах діти влаштовують мамам святковий сніданок. Ті, хто багатший, можуть подарувати обручку. Кількість каменів на кільцях символізує кількість дітей. Крім того, у США в цей день прийнято наколювати гвоздики на одяг. Кольорові наколюють люди, чиї мами живі, білі квіти – люди, чиєїсь мами вже немає.

Материнство, фото pixabay
Материнство, фото pixabay


В Австралії з Днем Матері прийнято вітати не тільки матерів, а й всіх людей, які мають відношення до виховання дітей. Наприклад, виховательки дитячого саду або шкільні вчителі причетні до цього свята, навіть якщо у них немає своєї дитини. У Німеччині діти дарують мамам 12 троянд. При цьому вони обов'язково повинні бути кольоровими. Якщо матері вже немає в живих, на її могилу приносять одну білу троянду.

Нагадаємо, День Перемоги 9 травня: що потрібно знати про Другу світову.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, Кличко заборонив День Перемоги в Києві.

Також Знай.uа писав, 8-9 травня в Україні: що відзначаємо і коли вихідні.