Авіакомпанії відновлюють польоти з України

В Україні чотири компанії відновили продаж авіаквитків. Серед перших Czech Airlines, Wizz Air, Lufthansa і Міжнародні авіалінії України. Скасровані через карантин рейси, на сайтах авіакомпаній вже відкриті для бронювання з травня-червня 2020 року.

Авіаперельоти
Авіаперельоти, Фото onlyyouqj / Freepik

В повідомленні чеської авіакомпанії Czech Airlines пасажирам анонсували регулярні рейси з Києва та Одеси в Прагу з 24-25 травня.

Скандальна Фаріон розійшлася на карантині, вже не стримує себе

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Одіозна українська політикиня, член ВО "Свобода" Ірина Фаріон вирішила на ніч пожартувати зі своїми передплатниками на тему карантину, запровадженого в Україні з метою протидії поширенню коронавирусной хвороби COVID-19.

Скріншот Facebook
Скріншот Facebook

Темою висловлювання став так званий масковий режим - вимога носіння медичної маски в громадських місцях. На гумористичному зображенні можна побачити жабеняти Керміта з телевізійних програм "Вулиця Сезам" і "Маппет-шоу", який їде на велосипеді. Персонаж, перенесений в українські реалії, перевіряє, чи не забув він взяти важливі речі, коли виходив з дому.

Ляшко анонсував закінчення масочного режиму та відкриття дитсадків

Масковий режим в Україні може бути скасовано ще влітку, якщо кількість нових захворювань коронавірусну хвороба COVID-19 знизиться. Якщо ж в країні продовжать фіксувати випадки на теперішньому рівні в 360-500 на день, то вимога носіння масок може бути застосована до кінця 2020 року.

Віктор Ляшко, фото YouTube
Віктор Ляшко, фото YouTube

"Якщо число випадків буде йти до зниження, поліпшуватися, то, можливо, і не все літо ми будемо ходити в масках, а досить швидко вийдемо. Можливо, і дитячі сади відкриємо. Якщо будемо бачити, що сезонність не впливає на поширення інфекції, тоді буде складніше. Тоді будемо балансувати на цих 350-500 випадків і маска стане з нами невіднятним іншому до кінця цього року", - пояснив Ляшко.

Зеленський дозволив українцям їхати на заробітки, але з однією умовою

Стало відомо, що президент України Володимир Зеленський дозволив заробітчанам їхати на роботу за кордон, але тільки за умови, якщо приймаюча країна візьме на себе зобов'язання з забезпечення їх проживання і медичної страховки. Про це глава держави повідомив на брифінгу під час робочої поїздки в Закарпатську область.

Збір врожаю, заробітчани \\ фото Getty Images
Збір врожаю, заробітчани \\ фото Getty Images

"Ми відпускаємо всіх заробітчан, коли країна, яка дипломатичними связами з нами пов'язується, бере на себе обов'язки. Що той чоловік, якого вони беруть на роботу, з його згоди приїжджає туди. Що у нього є, де жити, медична страховка і ми впевнені, що, якщо щось станеться з цією людиною. А у нього контракт, наприклад, на три місяці, на шість, на рік, різні. Щоб його завтра не викинули на вулицю", - заявив український лідер.

Гаманці українців поповняться завдяки карантину

Фізичні особи-підприємці можуть отримати матеріальну допомогу для дітей на період карантину. Це право є у ФОП, які належать до першої або другої групи платників єдиного податку, а також працюють на спрощеній системі оподаткування.

Законодавством передбачена можливість надання матеріальної допомоги для дітей до 10 років. Зараз оформлення матеріальної допомоги стало ще простіше. Оформити її можна за допомогою програми “Дія”.