У квітні Чорнобильській зоні відчуження спалахнули сильні пожежі. Був серйозний ризик, що вогонь добереться до сховищ ядерних відходів, і спровокує нову катастрофу. В цей раз для України все обійшлося, але тим не менш, багато жителів Овруцького району Житомирської області постраждали від пожеж. Більше 70 сімей залишилися без даху над головою.

Пожежі в Чорнобильській зоні, скріншот: YouTube
Пожежі в Чорнобильській зоні, скріншот: YouTube

Проте держава не залишилася осторонь від проблем. Як розповів голова Овруцької райдержадміністрації Ярослав Чепурко, для погорільців збудують нове житло. Це будуть модульні будинки, які будуються досить швидко. У загальній складності побудують 73 нових будинку. Крім того, люди отримали матеріальну допомогу у розмірі від 10 000 до 31 000 гривень.
Однак при оформленні постраждалих сімей виникли певні проблеми. В першу чергу, вони пов'язані з тим, що у багатьох людей не було жодних документів на житло. Вони будували будинки, але не ставили їх на облік, тому вважаються “само поселенцями”. Крім того, деякі сім'ї віруючі, і з релігійних міркувань не мають ідентифікаційних кодів. Тим не менш, Ярослав Чепурко заявив, що всі проблеми будуть вирішені.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, харківський еко парк прихистив двох лосенят з Чорнобиля - вижили в пекельному вогні і попросилися до людей. Тварин у понеділок передали мешканці Київщини, які врятували їх від загибелі.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.uа", в Карпатах продовжують спалювати сміття і сухе гілля, незважаючи на заборону ДСНС

Також Знай.uа" писав, окупанти на Донбасі застосували проти ВСУ безпілотник і поплатилися вантажівкою, звіт ООС. Прес штаб ООС опублікував зведення станом на 07:00 08 травня 2020 року.